دانلود پایان نامه و مقاله | ۵-۳- نتایج بررسی نرمال بودن متغیرهای اصلی – پایان نامه های کارشناسی ارشد
این نشان میدهد توزیع متغیر تبادل رهبر- عضو از کشیدگی نرمال برخوردار است. همچنین میانگین به دست آمده نشان میدهد که رابطه مدیران و کارکنان رابطه خوبی میباشد و از حد متوسط مورد انتظار بهتر است.
رضایت شغلی:
میانگین امتیاز متغیر رضایت شغلی از نظر پاسخ دهندگان ۰۱۲۹/۳ ، انحراف معیار ۶۵۳۲۲/۰ و واریانس برابر۴۱۶/۰ میباشد. میانگین به دست آمده بیشتر از میانگین مورد انتظار است و همچنین کمترین امتیاز مربوط به متغیر رضایت شغلی از نظر پاسخ دهندگان معادل ۰۰/۱ و بیشترین امتیاز معادل ۴٫۵۷ میباشد. از سوی دیگر مقدار چولگی مشاهده شده برابر ۰۶۸/۱- است که دربازه (۲ ، ۲-) قرار دارد؛ یعنی از لحاظ کجی متغیر رضایت شغلی نرمال بوده و توزیع آن متقارن است. همچنین مقدار کشیدگی آن ۹۸۳/۱ است که در بازه (۲ ، ۲-) قرار دارد؛
این نشان میدهد توزیع متغیر رضایت شغلی از کشیدگی نرمال برخوردار است. اما میانگین به دست آمده برای رضایت شغلی کارکنان در حد متوسط مورد انتظار است و نمی توان گفت کارکنان از رضایت بالایی برخوردار میباشند.
۵-۳- نتایج بررسی نرمال بودن متغیرهای اصلی
با توجه به نتایج مربوط به آزمون کولموگروف- اسمیرنف، مشاهده می شود که مقدار سطح معنی داری به دست آمده برای هر سه متغیر اصلی تحقیق بالاتر از ۰۵/۰ میباشد، در نتیجه فرض صفر پذیرفته می شود. بنابرین متغیر های تحقیق در نمونه مورد بررسی دارای توزیع نرمال میباشند و در تحقیق از آزمونهای پارامتریک همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چند متغیره استفاده گردید.
۵-۴- نتایج آزمون فرضیات
فرضیه اول: اعتماد به همکار رابطه مثبت و معناداری با رضایت شغلی کارکنان دارد.
با توجه به نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل داده ها که در فصل چهارم مورد بحث قرار گرفت، سطح معنی داری رابطه بین اعتماد به همکار و رضایت شغلی ۰٫۰۰۱ میباشد که این میزان کمتر از ۰٫۰۵ است. بنابرین فرضیه ما در سطح اطمینان ۹۹ درصد مورد تأیید قرار میگیرد. این نتبجه با نتایج تحقیقات هلن هان(۲۰۱۰)، ماتزلرورنزل (۲۰۰۶)، کوک و وال(۱۹۸۰) و یوسفی و همکاران(۱۳۸۷) سازگاری دارد. آن ها نیز در مطالعات خود رابطه ای مثبت را بین اعتماد به همکار و رضایت شغلی پیشبینی نمودند.
فرضیه دوم: تبادل رهبر- عضو، رابطه معناداری با رضایت شغلی کارکنان دارد.
با توجه به نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل داده ها که در فصل چهارم آمده است، سطح معنی داری رابطه بین تبادل رهبر- عضو و رضایت شغلی ۰٫۰۰۰ میباشد که این میزان کمتر از ۰٫۰۵ است. بنابرین فرضیه ما در سطح اطمینان ۹۹ درصد مورد تأیید قرار میگیرد. این نتبجه با نتایج تحقیقات اسپارو و لدن(۲۰۰۵)، ساگاس و کانینگهام (۲۰۰۴) و رسولی و شهابی(۱۳۸۸) سازگاری دارد. آن ها نیز در مطالعات خود رابطه ای مثبت را بین تبادل رهبر- عضو و رضایت شغلی پیشبینی نمودند.
فرضیه سوم: اعتماد به همکاران رابطه معناداری با تبادل رهبر- عضو دارد.
با توجه به نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل داده ها که در فصل چهارم آمده است، سطح معنی داری رابطه بین اعتماد به همکار و تبادل رهبر- عضو ۰٫۰۲۳ میباشد که این میزان کمتر از ۰٫۰۵ است. بنابرین فرضیه ما در سطح اطمینان ۹۵ درصد مورد تأیید قرار میگیرد. این نتبجه با نتایج تحقیقات هلن هان(۲۰۱۰)، فرس و همکاران(۲۰۰۴) آبرامس و همکاران(۲۰۰۳)، سازگاری دارد. آن ها نیز در مطالعات خود رابطه ای مثبت را بین اعتماد به همکاران و تبادل رهبر- عضو پیشبینی نمودند.
فرضیه چهارم: اعتماد به همکار و تبادل رهبر- عضو تاثیر معناداری بر رضایت شغلی کارکنان دارد.
با توجه به نتایج حاصل از تحلیل رگرسیون که در فصل چهارم ارائه گردید، اعتماد به همکار و تبادل رهبر- عضو تاثیر معناداری به میزان ۰٫۵۸۰ بر رضایت شغلی کارکنان دارند که این نتیجه با مطالعه هان(۲۰۱۰) سازگار است.
۵-۵- تحقیقات انجام شده
در جدول زیر تحقیقات مرتبط با فرضیهها که در بخش ۵-۴ به آن ها اشاره شده بر اساس نتایج به دست امده نشان داده شده است.
جدول ۵-۱: نتایج تحقیقات پیشین
نتیجه تحقیق
سال
محقق
۱- اعتماد به همکار بر تبادل رهبر- عضو به عنوان متغیر میانجی تاثیر معناداری دارد. ۲- تبادل رهبر- عضو تاثیر معناداری بر رضایت شغلی کارکنان دارد.
۲۰۱۰
هلن هال
حمایت حرفه ای و تبادل رهبر- عضو بر رضایت شغلی تاثیر به سزایی دارند.
۲۰۰۱
سیبرت و همکاران
حمایت سرپرست پیشبینی کننده قوی برای رضایت شغلی کارکنان است.
۲۰۰۰
ژیانگ و وکلین
حمایت رهبر بر افزایش حقوق، پاداشها و رضایت شغلی تاثیر معناداری دارد.
۱۹۹۹
واین و همکاران
افراد در رابطه بالاتر تبادل رهبر-عضو، رضایت شغلی و کاری بیشتری درمقایسه با افراد دررابطه پائینتر تبادل رهبر-عضو داشتند.
۲۰۰۵
اسپارو و لدن
-
- Callaway ↑
-
- Dietz ↑
-
- Dietz ↑
-
- Robbins ↑
-
- Robbins ↑
-
- Robbins ↑
-
- Erturk ↑
-
- Costigan ↑
-
- Robbins ↑
-
- Martins ↑
-
- Al Abr Row ↑
-
- Chen &Dhillon ↑
-
- Singh ↑
-
- Pirouz ↑
-
- Humphreys ↑
-
- Yaghoobi & moghaddami ↑
-
- Burke & Collins ↑
-
- Northouse ↑
-
- Green ↑
-
- LMX ↑
-
- Harris ↑
-
- Volmer ↑
-
- Castro ↑
-
- Yu ↑
-
- De Coninck & Papandropoulous ↑
-
- Dulebohn ↑
-
- Kang ↑
-
- Scandura ↑
-
- Ilies ↑
-
- Graen ↑
-
- Harris ↑
-
- Greenleaf ↑
-
- Ingram ↑
-
- Patterson ↑
-
- Winston ↑
-
- self – efficacy ↑
-
- Winston ↑
-
- Davis ↑
-
- Cognitive dissonance theory ↑
-
- Latham ↑
-
- Kinicki ↑
-
- Bowling ↑
-
- Bowling ↑
-
- JDI ↑
فرم در حال بارگذاری ...