وبلاگ

توضیح وبلاگ من

فایل پایان نامه کارشناسی ارشد : منابع کارشناسی ارشد با موضوع بررسی تاٌثیر شخصیت … – منابع مورد نیاز برای مقاله و پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین

 
تاریخ: 15-04-01
نویسنده: نویسنده محمدی

X

۹

درس دیگری که در اینجا آموخته می­ شود، این است که به منظور تحریک کردن سوگیری باورگرایی، نیازی به تحکیم منطقی عقاید و نظرات نیست. همان­طور که بیان شد فرضیه­ موردنظر، تبدیل به یک ویژگی بی­واسطه انتخاب فرد شرکت­کننده در آزمایش می­ شود. حتی اگر شرکت­ کنندگان دلیلی برای پذیرش فرضیه نداشته باشند، به اندازه کافی به اعتبار آن پایبند هستند که نتوانند پاسخ صحیح را تشخیص دهند. در حقیقت زمانی که باورها به شدت در شواهد موجود جای گرفته شده باشد، اثرات سوگیری باورگرایی کمتر مشهود است. این به­خاطر گرایش در اهمیت دادن به داده­هایی است که منطبق با عقایدی است که زیربنای قوی­تری دارند.

(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))

مطالعات زیادی نشان داده است، افراد به اطلاعات تائیدکننده بیش از حد اهمیت می­ دهند. منظور از اطلاعات تائیدکننده، داده ­های اثبات­کننده یا پشتیبان است. محتمل­ترین دلیل برای تاثیر مفرط اطلاعات تائیدکننده این است که از نظر شناختی، ارتباط برقرارکردن با اطلاعات تائیدکننده در مقایسه با اطلاعات نقض­کننده آسان­تر است. یعنی برای اکثر افراد تشخیص این موضوع که چگونه بخشی از داده ­ها و اطلاعات به­جای به چالش کشیدن یک موقعیت خاص می ­تواند آن را تائید نماید، آسان­تر است. محققین گاهی اوقات مرتکب سوگیری باورگرایی می­شوند، زمانی که گاه به طرق گوناگون آزمایشاتی طراحی کرده یا داده ­ها را به گونه ­ای تنظیم می­ کنند که فرضیات خود را اثبات نمایند. مشکل وقتی وخیم­تر می­ شود که برخی از اندیشمندان نیز از توجه به داده­هایی که فرضیات آن­ها را رد می­ کند، سرباز می­زنند.
رویداد­گرایی
سوگیری رویدادگرایی گرایش افراد به این باور غلط است که آنها پیامد و نتیجه یک رویداد را از همان اول پیش ­بینی کرده ­اند. این سوگیری پیش ­بینی آینده را تحت تاثیر قرار می­دهد. فرد در معرض سوگیری رویدادگرایی می­پندارد، نتیجه­ای که او در پایان شاهد آن است درواقع تنها نتیجه­ای است که همواره محتمل بوده است. بنابراین وی عدم­قطعیتی را که پیش از رویداد موردنظر وجود دارد، کم­اهمیت پنداشته و پیامدهایی را که می­توانست محقق شود ولی اینگونه نشده است، دست­کم می­گیرد.
فیشوف آزمایشی را انجام داد که در آن اطلاعات عمومی افراد در مورد سال­نامه­ ها و دایرت­المعارف­ها طی سوالاتی مورد آزمون قرار می­گرفت. بعد از اینکه پاسخ­های صحیح مشخص می­شد، فیشوف از شرکت­ کنندگان می­خواست که پاسخ­های اولیه خود را به یاد آورند. نتیجه نشان داد که درمجموع افراد کیفیت دانش و اطلاعات اولیه خود را بیش از واقع تخمین می­زنند واشتباهات آغازین خود را فراموش می­ کنند. سوگیری رویدادگرایی مشکل جدی کسانی است که به تقلید و پیروی از دیگران در بازار عمل می­ کنند. پس از اینکه رویداد خاصی در بازار رخ داده و جزئی از تاریخچه آن شد، این گرایش شکل می­گیرد که توالی و تسلسلی که نهایتا منجر به وقوع این رویداد شده است، مورد توجه قرار گرفته و وقوع رویداد موردنظر را اجتناب­ناپذیر نشان می­دهد. همانگونه که ریچارد پوسنر می­گوید: نتایج و پیامدهای حاصله فشار زیادی را بر تعابیر و تفاسیری که از آنها شکل می­گیرد اعمال می­ کند. در رویدادگرایی اشتباهات ساده­لوحانه­ای که نتیجه خوشنودکننده­ای را به دنبال دارد، به عنوان حرکات تاکتیکی عالی ونتایج نامطلوب انتخاب­هایی که کاملا براساس اطلاعات موجود انجام شده است، به عنوان اشتباهات ساده­لوحانه قابل اجتناب توصیف می­ شود.
یکی از مضرات سوگیری رویدادگرایی این است که مانع از آن می­ شود که فرد از اشتباهات خود درس بگیرد. افرادی که مبتلا به سوگیری رویدادگرایی هستند به سوگیری روانی دیگری نیز به­نام اتکا دچار هستند و شکل­دادن مجدد یک وضعیت فکری غیرسوگیرانه از نظر آنها مشکل بوده و راحت­تر آن است که در مورد اجتناب­ناپذیری یک پیامد واقع شده، دلیل بیاورند و خود را متقاعد کنند که این پیامد نمی­توانست جور دیگری باشد. به­ طور خلاصه می­توان گفت که سوگیری رویدادگرایی موجب می­ شود که انسان­ها در مورد کیفیت پیش ­بینی­های خود مبالغه کنند( بدری، ۱۳۸۸).
زیان­گریزی
تعریف تکنیکی زیان­گریزی از تئوری چشم­انداز گرفته می­ شود، جایی که کاهنمن و تورسکی به طور صریح اولویت­ها و ترجیحات نسبی مسلم و محسوس را ذکر نمی­کنند. مثلا ، من ترجیح می­دهم که از زیان دور باشم تا اینکه سود کسب کنم. آنها زیان­گریزی را در قالب تابع ارزش S شکل که نماینده مطلوبیت است، توصیف می­ کنند. این تابع، کل مرحله ارزیابی در تئوری چشم­انداز را مدل­سازی می­ کند. مطابق نظر این دو محقق، افراد همه سود وزیان­های بالقوه را در مقایسه با یک نقطه مرجع شاخص ارزیابی می­ کنند. تابع ارزش که از این نقطه عبور می­ کند نامتقارن است. تصویر حاکی از آن است که تاثیر زیان بیشتر از تاثیر سود است. نتیجه اینکه، رفتار ریسک­طلبی در دامنه زیان­ها و رفتار ریسک­گریزی در دامنه سودها حاکم است. مفهومی که در اینجا اهمیت دارد اثر تمایلاتی است که توسط استتمن و شفرین معرفی شده است. مفهوم اثر تمایلاتی، گرایش افراد به حفظ طولانی­مدت سرمایه ­گذاری­های زیان­ده و فروش زودهنگام سریع سرمایه ­گذاری­های سودده را توصیف می­ کند.
تازه­گرایی
به منظور درک توصیف تکنیکی سوگیری تازه­گرایی، بررسی آزمون حضور ذهن که دو جزئ اساسی آن اثر تقدم و اثر تاخر است، می ­تواند مفید واقع شود. روانشناسان هنگام مطالعه حافظه آدمی، از یک پارادایم به­نام حافظه آزاد استفاده می­ کنند. در چنین پارادایمی، به فرد شرکت کننده فهرستی از آیتم­ها که قرار است وی آنها را یاداوری نماید، یکی پس از دیگری داده می­ شود.به عنوان مثال آزمون کننده می ­تواند هر ۵ ثانیه یک بار کلمه­ای را برای فرد آزمون­شونده بخواند و پس از آن که همه کلمات موجود در فهرست خوانده شد، از شرکت­کننده خواسته می­ شود که از کلمات خوانده شده، هر تعدادی که ممکن است را به یاد آورد. این پارادایم حافظه آزاد خوانده می­ شود. زیرا فرد مختار است به هر ترتیب که مایل است آیتم­های فهرست­شده را به یادآورد.
پشیمان گریزی
مجموعه وسیعی از آثار مکتوب در زمینه روانشناسی آزمایشگاهی نشان می­دهد که تاسف، تصمیم ­گیری تحت شرایط عدم اطمینان را تحت­الشعاع قرار می­دهد. تاسف و ندامت موجب می­ شود افراد تصمیمات گذشته خود را به چالش کشیده و عقاید و نظرات خود را زیر سوال ببرند. افرادی که تاسف­گریز هستند، تلاش می­ کنند که از ناراحتی و تشویش ناشی از دو نوع اشتباه اجتناب ورزند: ا- خطای اقدام ۲-خطای غفلت. خطای اقدام زمانی رخ می­دهد که ما اقدام نابجایی انجام دهیم. خطای غفلت از بی­تحرکی و سکون نابجا ناشی می­ شود، یعنی فرصت­هایی که نادیده شده یا فراموش شده ­اند. پشیمانی با نارضایتی تفاوت دارد، زیرا پشیمانی بر حالتی دلالت دارد که فرد در دستیابی به پیامدهای منفی نوعی حس نامطلوب دارد. زمانی که پیامدهای نامطلوب از خطاهای اقدام نشات می­گیرد، احساس تاسف و ندامت در مقایسه با زمانی که خطای قصور علت نتایج نامطلوب است، شدیدتر است.
تاسف و ندامت؛ زمانی که پیامدها و نتایج بسیار مشهود یا قابل دسترسی است، حداکثر وضوح را داشته و بیشترین خسارت را به تصمیم ­گیری وارد می­ کند. اما زمانی که پیامدهای اشتباه کمتر قابل تشخیص است، تاسف و ندامت نیز به عاملی کم­اثر تبدیل می­ شود. برخی از محققان چند نظریه انتخاب در شرایط عدم­اطمینان پیشنهاد داده­اند که سوگیری پشیمان­گریزی به عنوان توجیهی نسبی برای موارد مشاهده­شده نقض تئوری مطلوبیت موردانتظار است. در تئوری پشیمانی فرض می­ شود که افراد عقلایی هستند، اما تصمیمات خود را هم بر بازده مورد انتظار و هم پشیمانی مورد انتظار شکل می­ دهند. پارادوکس آلیس به همراه سایر گرایش­های آدمی که به نظر می­رسد مانع بهینه­سازی مطلوبیت هستند، از نقطه نظر تئوری پشیمانی، معقول جلوه می­ کند. تئوری پشیمانی دارای نقاط اشتراکی با تئوری چشم­انداز کاهنمن و تورسکی است و بسیاری از پیش ­بینی­های آن با مشاهدات تجربی رفتار انسان که زیربنای تئوری چشم­انداز را تشکیل می­دهد، سازگاری دارد.
شکل­گرایی
یک قالب تصمیم، ادراک ذهنی تصمیم­گیرنده از اقدامات، پیامدها و اقتضائات مرتبط با یک انتخاب خاص است. قسمتی از چارچوب تصمیم از طریق فرموله­کردن مساله و قسمت دیگر آن با هنجارها، عادات و خصوصیات شخصی تصمیم­گیرنده کنترل می­ شود.
غالبا این امکان وجود دارد که مساله تصمیم ­گیری را به بیش از یک طریق چارچوب­بندی کرد. زمانی ساختار رخ می­دهد که اولویت­ها به عنوان تابعی از برخی نوسانات در شکل­گرایی، تغییر می­ کند. به عنوان مثال می­توان یک انتظار را به دو طریق بیان کرد: از بعد منافع( ۲۵ درصد بیماران با داروی XYZ بهبود خواهند یافت) یا از بعد ضرر( ۷۵ درصد بیماران بدون استفاده از داروی XYZ خواهند مرد). اکثر انسان­ها در مورد اول چارچوب منافع را اتخاذ می­ کنند که عموما منجر به رفتار ریسک­گریزی می­ شود. در مورد دوم( ۷۵ درصد بیماران خواهند مرد) اکثر مردم یک چارچوب ضرر را اتخاذ کرده و بدین ترتیب با احتمال بیشتری در رفتار ریسک­پذیری درگیر می­شوند.
سوگیری شکل­گرایی همچنین دربرگیرنده یک پدیده فرعی به­نام ( چارچوب­بندی محدود) است. این پدیده زمانی رخ می­دهد که افراد بر یک یا دو جنبه از یک موقعیت، بطور بسیار انحصاری تمرکز کرده و سایر جنبه­ های مهم آن را نادیده می­گیرند و از این رو تصمیم ­گیری خود را به خطر می­اندازند. به عنوان مثال خرید یک ماشین چمن­زنی را مدنظر قرار دهید. مصرف ­کننده ­ای که چارچوب بسیار منحصر و محدودی دارد، ممکن است ماشینی بخرد که سرعت آن بالاست در حالی که پهنای تیغ، مصرف سوخت و سایر فاکتورهایی که بر کارایی ماشین تاثیرگذار است را نادیده می­گیرد.
دگرگون­گریزی
سوگیری دگرگون­گریزی اشاره به این واقعیت دارد که یک گزینه، زمانی که با حفظ موقعیت موجود طراحی می­ شود، در مقایسه با زمانی که اینگونه طراحی نشده باشد، خوشایندتر به نظر می­رسد. سوگیری دگرگون­گریزی می ­تواند به اصل اینرسی کمک کند، اما اینرسی به اندازه سوگیری دگرگون­گریزی، قدرتمند نیست. اینرسی به این معناست که شخص نسبت به خارج شدن از حالتی که به­عنوان وضع موجود شناخته شده است، اکراه دارد. وقتی افراد این جمله را بر زبان می­آورند که« همه چیز همیشه همینطور بوده است» درواقع تمایل کمتری برای دست کشیدن از یک وضعیت نشان می­ دهند. سوگیری دگرگون­گریزی اثر اتکا را نیز نشان می­دهد( بدری، ۱۳۸۸).
سوگیری دگرگون­گریزی، اغلب همزمان با سایر سوگیری­ها از جمله سوگیری داشته­بیش­نگری و زیان­گریزی مورد بحث قرار می­گیرد. سوگیری دگرگون­گریزی با این دو سوگیری از آن جهت تفاوت داردکه سوگیری مزبور به تغییرات ساختاری برحسب زیان­ها و سودهای بالقوه، بستگی ندارد.زمانی که سوگیری زیان­گریزی و سوگیری دگرگون­گریزی در مسیر حرکت خود به یک نقطه می­رسند، این احتمال وجود دارد سرمایه ­گذاری که باید از بین دو گزینه سرمایه ­گذاری انتخاب خود را انجام دهد، به موقعیت موجود وفادار بماند. البته در صورتی که به نظر برسد این موقعیت احتمال کمتری از وقوع زیان را به دنبال دارد- حتی اگر موقعیت موجود متضمن بازده کمتری در بلندمدت باشد- باز هم فرد این کار را انجام خواهد داد. سوگیری داشته­بیش­نگری بر این واقعت دلالت دارد که مالکیت یک دارایی- حتی اگر دارایی واقعا مطلوبیت یا ثروت مالک خود را افزایش ندهد- آن را از ارزش افزوده نامحسوسی برخوردار می­ کند. مطابق تعریف، سوگیری داشته­بیش­نگری وضعیت موجود را مورد تائید قرار می­دهد. ( افراد دوست ندارند موهبت­های خود را از دست بدهند). سوگیری زیان­گریزی، سوگیری داشته­بیش­نگری و سوگیری دگرگون­گریزی، اغلب با هم ترکیب شده و نتیجه آن یک گرایش کلی است که موجب می­ شود افراد ترجیح دهند که همه چیز همانطور که هست باقی می­ماند، حتی اگر این سکون هزینه­بر باشد.
دو منازعه عمده بین مالی کلاسیک ومالی رفتاری
روز دوشنبه ۱۸ اکتبر ۲۰۰۴ مقاله مهمی در روزنامه وال­استریت منتشر شد. یوجین فاما یکی از ارکان اصلی و نظریه­پرداز معروف بازار کارای سرمایه، در این مقاله اذعان نموده بود که قیمت­های سهام در بازار می ­تواند تاحدودی غیرعقلایی باشد. اعلام این نظر از سوی یکی بنیان­گذاران مکتب فکری بازار کارا، سر و صدای بسیاری را به­پا کرد و موجب خوشنودی بسیاری از رفتارگرایان شد. این مقاله همچنین حاوی اظهارنظری از سوی ای بوستون بنیان­گذار ای بوستون اسوشیتس بود با این مضمون که: یک تغییر و جابجایی در حال انجام است. مردم متوجه شده ­اند که بازارها کمتر از آنچه که آنان فکر می­کردند کارا است.
استتمن دانش مالی کلاسیک را اینگونه توصیف می­نماید.«مالی کلاسیک مجموعه ­ای از دانش بناشده برپایه اصول آربیتراژ میلر و مودیلیانی، مبانی تئوری پرتفوی مارکویتز، تئوری قیمت­ گذاری دارایی­ های سرمایه­ای شارپ، لینتنر و بلک و تئوری قیمت­ گذاری اختیار معامله بلک، شولز و مرتون است». تئوری مالی کلاسیک ایجاد شده تا برای پرسش­هایی که هنگام بروز پدیده­هایی در دنیای واقعی پیچیده شکل می­گیرد، توضیحی محاسباتی رائه می­نماید. در عین حال مالی کلاسیک بر پایه مجموعه ­ای از مفروضات ساده­کننده بنا شده است. به عنوان مثال مفهوم انسان اقتصادی عاقل در لایه­ های زیرین این نگرش نهفته است و می­گوید که انسان­ها همواره تصمیمات عقلایی می­گیرند. مالی کلاسیک اصولا برپایه توصیف عقایدی که حکم می­ کند سرمایه­گذار چگونه باید رفتار کند، شکل گرفته است. اما مالی رفتاری سعی دارد که پدیده ­های روانشناختی انسان در کل بازار و در سطح فردی را شناسایی کرده و از آنها بیاموزد.
نهایتا دانش مالی رفتاری مانند دانش مالی کلاسیک بر پایه­هایی از مفاهیم و مفروضات اساسی بنا شده است، با این تفاوت که مالی کلاسیک مفروضات خود را در بستری ایده­ال بنا نهاده است، در حالی که مالی رفتاری این مفروضات را در بستری مشاهده شده( واقع­بینانه) بنا می­ کند.
بازارهای کارا در مقابل بازارهای ناکارا
در دهه ۱۹۷۰ فرضیه کارایی بازار برای اکثر دانشگاهیان و جمع کثیری از حرفه­ای ­ها به عنوان مدل قابل­قبولی از رفتار بازار پذیرفته شد. فرضیه بازار کارا که برخاسته از رساله دکتری فاما بود.در دهه ۱۹۶۰ آغاز و به تکامل رسید. فاما با بیان متقاعدکننده­ای نشان داد، در بازاری که جمع کثیری از معامله­گران آگاه در آن فعالیت می­ کنند، اوراق بهادار به نحو مناسبی قیمت­ گذاری شده و همه اطلاعات موجود را منعکس می­ کند. او سه شکل از کارایی بازار را معرفی کرد.
۱-شکل ضعیف: مبین این است که تمام قیمت­ها و داده ­های تاریخی به طور کامل در قیمت جاری اوراق بهادار منعکس شده است و لذا تحلیل تکنیکی بسیار کم­ارزش یا اصلا فاقد ارزش است.
۲-شکل نیمه­قوی: بیانگر این است که تمام اطلاعات در دسترس به طور کامل در قیمت جاری اوراق بهادار منعکس شده است و لذا تحلیل بنیادی ارزشی ندارد.
۳-شکل قوی: می­گوید که همه اطلاعات به طور کامل در قیمت جاری اوراق بهادار منعکس شده است و لذا اطلاعات محرمانه دارای ارزش نیست یا به بیانی دیگر اصولا اطلاعات محرمانه­ای به معنای واقعی کلمه وجود ندارد.
در یک بازار کارا، هیچ مقدار از اطلاعات ویا تحلیل­ها( هرچند قوی) به عملکرد بهتری منجر نمی­ شود. در این بازار تعداد زیادی از سرمایه ­گذاران با رفتار عقلایی برای حداکثر کردن بازده، روی یکایک اوراق بهادار فعالیت می­ کنند. دربازار کارا، فرض اساسی این است که قیمت اوراق بهادار، منعکس­کننده تاثیر تمامی اطلاعات است، اطلاعات در مورد رویدادهای جاری یا رو یدادهایی که بازده مورد انتظار دارند در آینده رخ دهد. به بیانی خلاصه در بازار کارا قیمت یک ورقه بهادار در هر زمان منطبق بر ارزش ذاتی آن است. مدیران پرتفوی ( کسانی که سرمایه­گذاریها را مدیرت می­ کنند) در مرکز مباحث کارایی بازار قرار دارند. برخی از این مدیران کاملا منفعل بوده و معتقدند که بازار به قدری کارا است که نمی­ توان بر آن غلبه کرد، در عین حال گروهی دیگر مدیران فعال هستند و بر این عقیده­اند که با اتخاذ استراتژی درست، قادر به ایجاد مداوم آلفا هستند. واقعیت نشان می­دهد، سبک فعال تنها در ۳۳ درصد مواقع به طور متوسط از معیار تعیین شده فراتر رفته است. شاید این موضوع بتواند توضیح دهد که چرا مقبولیت صندوق­های قابل معامله بورس در چند سال گذشته گسترش یافته و چرا سرمایه ­گذاران مخاطره­پذیر در حال حاضر از صندوق­های جدید استقبال می­ کنند.
مفاهیم ضمنی فرضیه بازار کارا دور از دسترس است. بسیاری از معامله­گران اوراق بهادار( سهام، اواق قرضه و سایر اوراق) با این فرض در بازار عمل می­ کنند که اواق بهادار مورد خرید و فروش، ارزشی بیشتر یا کمتر از قیمت معامله شده دارد. اگر واقعا بازار کارا باشد و قیمت­های جاری منعکس­کننده تمامی اطلاعات باشد، معامله اوراق بهادار در واقع یک بازی شانس و اقبال است تا یک مهارت.
بحث کارایی بازار در فضایی مملو از هزاران مطالعه به راه خود ادامه می­دهد و بسیاری از مطالعات حاوی شواهد حمایت­کننده از بازار کاراست. اما در سویی دیگر محققینی قرار دارند که با استناد به موارد عدیده­ای از خلاف قائده­ها در واقع به شواهدی در علیه کارایی بازار اشاره می­ کنند. سه نوع اصلی از خلاف قائده­های بازار عبارتند از: خلاف قائده بنیادی، خلاف قائده تکنیکی و خلاف قائده تقویمی( بدری، ۱۳۸۸).
خلاف قائده بنیادی
بی­نظمی­های مرتبط با ارزیابی بنیادی عملکرد یک سهم را خلاف قائده بنیادی می­نامند. به عنوان مثال بسیاری از این موضوع آگاهی ندارند که سرمایه ­گذاری در سهام ارزشی یکی از اثربخش­ترین روش­های سرمایه ­گذاری، یک خلاف قائده بنیادی در فضیه بازار کاراست. مجموعه شواهد بسیاری نشان می­دهد که سرمایه ­گذاران مستمرا در مورد چشم­انداز شرکت­های رشدی مبالغه کرده و متقابلا ارزش شرکت­های بی­طرفدار را کمتر از واقع براورد می­ کنند.
یک نمونه قابل اتکا در این مورد، مطالعه فاما و فرنچ روی سهام با نسبت قیمت به ارزش دفتری پایین در یک دوره نسبتا طولانی از سال ۱۹۶۳ تا ۱۹۹۰ است. این مطالعه کلیه سهام پذیرفته شده در بورس نیویورک و بورس سهام آمریکا و سهام نزدک را مورد بررسی قرار داد. سهام براساس نسبت­های ارزش بازار به ارزش دفتری در ده گروه طبقه ­بندی شد، این طبقه ­بندی در هر سال مجددا تکرار می­شد. نتایج نشان داد که سهام دارای کمترین نسبت P/b در مقایسه با سهام دارای بالاترین نسبت P/B ، از عملکرد بهتری برخوردار بوده است. همچنین هر دهک نسبت به دهک قبل خود که نسبت P/b بالاتری داشت، ضعیف­تر عمل کرده است. آنها همچنین دهک­ها را براساس ضریب بتا طبقه ­بندی کرده و دریافتند که سهام ارزشی ریسک کمتر و متقابلا سهام با قیمت بازار و ROE بالاتر ریسک بیشتری را به همراه دارد. محقق دیگری به نام دوید دریمن به این نتیجه رسید که در یک دوره ۲۵ ساله منتهی به سال ۱۹۹۴ ، در ارتباط با سهامی که براساس نسبت P/B در پنج گروه طبقه ­بندی شده بود، پایین­ترین طبقه( ۲۰ درصد مردان)، عملکرد بالاتری از متوسط بازار داشته است و متقابلا عملکرد بازار از بالاترین طبقه( ۲۰ درصد آخر) بهتر بوده است.
سهام دارای نسبت پایین قیمت به فروش نیز اغلب عملکردی از خود بروز می­ دهند که از دیدگاه تحلیل بنیادی یک خلاف قائده محسوب می­ شود. در مقاله­ای با عنوان در وال استریت چه می­گذرد؟ محقق نشان داده است که سهام با نسبت­های پایین قیمت به فروش، عملکرد بهتری دارد. نویسنده معتقد است که نسبت قیمت به فروش یک عامل قوی موثر بر بازده اضافی است.
نسبت پایین قیمت به سود هر سهم یکی دیگر از شاخص­ هایی است که همبستگی غیرمتعارف( خلاف قائده) با عملکرد دارد. مطالعات بسیاری حاکی از وجود این خلاف قائده است، از جمله کار دریمن، نشان داد که سهام با P/E پایین هم در مقایسه با بازار و هم در قیاس با سهام دارای P/E بالاتر، عملکرد بهتری دارد.
شواهد دیگری نشان می­دهد که سهام با نسبت سود تقسیمی بالاتر، نسبت به سایر سهام عملکرد بهتری دارد. استراتژی تقسیم سود« داو » که اخیرا توجه زیادی را به خود جلب کرده است، توصیه به خرید ده سهمی می­ کند که براساس شاخص داو بالاترین سود تقسیمی را داشته است.
خلاف قائده تکنیکی
چالش دیگری که اکنون در دنیای سرمایه ­گذاری وجود دارد، پاسخ این پرسش است که آیا قیمت­های تاریخی اوراق بهادار را می­توان در پیش ­بینی آتی قیمت مورد استفاده قرار داد. اصولا تحلیل تکنیکی به مجموعه روش­هایی اطلاق می­ شود که سعی دارد با مطالعه رفتار قیمت­های گذشته، قیمت­های آتی اوراق بهادار را پیش ­بینی کند. ناسازگاری تحلیل­های تکنیکی در مقایسه با فرضیه بازارهای کارا را خلاف قائده تکنیکی می­نامند. استراتژی­ های رایج تحلیل تکنیکی براساس میانگین­های متحرک و قدرت نسبی و نیز سطوح حمایت و مقاومت استوار است. در مجموع ، تحقیقات مرتبط با اکثر روش­های تحلیل تکنیکی به این نتیجه رسیده است که قیمت­ها سریعا به اطلاعات جدید واکنش نشان می­دهد و نتیجتا روش­های تحلیل تکنیکی- به احتمال زیاد- منفعتی برای سرمایه ­گذاران به همراه ندارد. با این حال طرفداران تحلیل تکنیکی همچنان بر اعتبار و صحت این استراتژی تاکید دارند.
خلاف قائده تقویمی( زمانی): یکی از رایج­ترین خلاف قائده­های تقویمی« اثر ژانویه» است. برخی بررسی­های تاریخی نشان می­دهد که اغلب سهام و به ویژه سهام شرکت­های کوچک در طول ماه ژانویه، بازده­های غیرعادی بالایی داشته است. رابرت هاگن و فیلیپ جوریون در بررسی خود دریافتند که تاثیر ژانویه، شناخته­شده­ترین رفتار غیر عادی در بازارهای سرمایه و سهام اغلب بورس­های دنیا است.
تاثیر ژانویه از این نظر قابل تامل است که علی رغم سابقه ۲۵ ساله تاریخی­اش هرگز از بین نرفته و دائما تکرار می­ شود. مطابق تئوری آربیتراژ نیز تداوم چنین پدیده­ای یک خلاف قائده آشکار است.
تاثیر ژانویه به عکس­العمل سهامداران در جهت استفاده هرچه بیشتر از مزایای مالیاتی ناشی از منفعت یا زیان سرمایه­ای پایان سال نسبت داده شده است. به ویژه سهامی که در اواخر سال دچار رکود قیمتی می­ شود به احتمال زیاد به منظور استفاده از منافع مالیاتی به فروش می­رسد. محققین دیگری به شناسایی تاثیر دسامبر پرداخته­اند که از الزامات گزارشگری بسیاری از صندوق­های سرمایه ­گذاری مشاع و نیز استراتژی آن دسته از سرمایه­ گذارانی است که زودتر از ماه ژانویه و به امید دستیابی به پتانسیل افزایش قیمت، نسبت به خرید سهم اقدام می­ کنند.


فرم در حال بارگذاری ...

« دانلود پژوهش های پیشین در رابطه با بررسی رابطه بین … – منابع مورد نیاز برای مقاله و پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشینفایل پایان نامه کارشناسی ارشد : منابع تحقیقاتی برای پایان نامه : بررسی مسئولیت کیفری … – منابع مورد نیاز برای مقاله و پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین »
 
مداحی های محرم