۲-۲-۱-۱٫انگیزه های طرحهای پاداشی
۲-۲-۱-۲٫انگیزه طرحهای بدهی
۲-۲-۱-۳٫انگیزه سیاسی
۲-۲-۱-۴٫انگیزه مالیاتی
۲-۲-۱-۵٫انگیزه مربوط به عرضه اولیه سهام
۲-۲-۱-۱٫انگیزه های طرحهای پاداشی
زمانی که پاداش مدیران بر مبنای سودهای گزارش شده باشد آن ها انگیزه مدیریت سودها را به منظور افزایش ارزش مورد انتظار پاداش خود خواهند داشت. به عنوان مثال، هیلی (۱۹۸۵) گزارش کرد که رفتار مدیریت سود به وسیله شرایط طرحهای پاداش مدیران تحت تاثیر قرار میگیرد. و این طرحها حدود بالا و پایین سودهای مشمول پاداش را در برمیگیرد. در حالت خاصتر، زمانی که سودها بین حدود بالا وپایین قرار دارند،احتمال بیشتری دارد که مدیران سودهای گزارش شده را افزایش دهند. با وجود این، زمانی که سودها بالاتر از حد بالا یا پایینتر از آن قرار دارند، مدیران احتمال دارد که از اقلام تعهدی کاهنده در آمد به منظور ذخیره نمودن این سودها برای دوره های بعدی استفاده کنند و پاداش مورد انتظار خود را در آینده افزایش دهند.
۲-۲-۱-۲٫انگیزه طرحهای بدهی
از آنجایی که انحراف از شرایط تعهد بدهی میتواند باعث تحمیل هزینه های سنگین به شرکت گردد، مدیران ممکن است از طریق افزایش سودهای گزارش شده از این انحرافات اجتناب کرده واز میزان سفت و سخت بودن این قراردادها بکاهند. به عنوان مثال، دالی و ویگلند (۱۹۸۳) دریافتند که شرکتهایی که هزینه های تحقیق وتوسعه را سرمایهای میکنند اهرم بالاتری دارند و از بدهی بیشتری استفاده میکنند. این شرکتها همچنین نسبت به شرکتهایی که هزینه های تحقیق و توسعه را در سرفصل هزینه شناسایی میکنند به انحراف از محدودیتهای بدهی نزدیکتر میباشند. سویینی (۱۹۹۴) همچنین نمونهای از شرکتهایی که در قراردادهای بدهی ناتوان بودهاند را آزمون کرد و دریافت استفاده از تغییرات سود افزاینده در آمد در این شرکت ها نسبت به نمونه کنترلی بیشتر است. همچنین او دریافت شرکتهایی که در ایفای تعهدات خود ناتوان بودند تمایل به پذیرش زودهنگام استانداردهای حسابداری جدیدی که سود خالص را افزایش میدهند، دارند. دیفاند و جیمبالوو (۱۹۹۴) همچنین مدیریت سود شرکتهایی را که انحراف از تعهدات بدهی را طی سالهای ۱۹۸۵-۱۹۸۸افشا کردهاند؛ بررسی کردند. آن ها شواهدی مبنی بر استفاده از اقلام تعهدی اختیاری برای افزایش سود گزارش شده در سال قبل از انحراف یافتند.
۲-۲-۱-۳٫انگیزه سیاسی
شرکتهای بزرگ معمولا از نظر سیاسی بیشتر مورد توجه عموم قرار میگیرند، زیرا فعالیتهای آنان تعداد زیادی از افراد را تحت تاثیر قرار میدهد. همچنین شرکتهایی که جزء صنایع استراتژیک و انحصاری هستند نیز بیشتر در معرض دید عموم قرار دارند. چنان شرکتهایی ممکن است تمایل به کاهش سود به منظور کاهش هزینه های سیاسی خود داشته باشند.
هان و وانگ (۱۹۹۸) این موضوع را بررسی کردند که آیا شرکتهای نفتی که انتظار میرود درآمدهای آن ها، به دلیل افزایشهای ناگهانی در قیمتهای نفت در طول بحران سال ۱۹۹۰ خلیج فارس افزایش یابد، از اقلام تعهدی حسابداری برای کاهش سودهای گزارش شده استفاده کردهاند. بر اساس نتایج آن ها، شرکتهای مذکور از اقلام تعهدی کاهنده درآمد برای کاهش سودهای سه ماهه خود استفاده کردهاند که نشان میدهد هزینه های سیاسی، افزایش منافع افشای این اخبار خوب را کم ارزش میکند.
۲-۲-۱-۴٫انگیزه مالیاتی
از آنجایی که مقامهای مالیاتی به تحلیل قوانین حسابداری برای محاسبه درآمد مشمول مالیات میپردازند، شرکتها ممکن است انگیزه کمتری برای مدیریت سود به لحاظ امور مالیاتی داشته باشند. با وجود این، شیوهای که برای محاسبه موجودی به کار میرون ممکن است خروجی وجه نقد برای عملیات را تحت تاثیر قرار دهد. تحت قوانین مالیاتی آمریکا، شرکتهایی که از روش لایفو برای اهداف مالیاتی استفاده میکنند باید از آن برای گزارشگری مالی نیز استفاده نمایند. بنابرین، در طول دوره افزایش قیمتها شرکتها ممکن است روش لایفو را به فایفو ترجیح دهند. زیرا این موضوع منجر به سودهای گزارشهای شده پایینتر و مالیاتهای پایینتر میگردد.
۲-۲-۱-۵٫انگیزه مربوط به عرضه اولیه سهام
شرکتهایی که برای اولین بار سهام خود را عرضه میکنند قیمت بازار تعیین شدهای ندارند و قیمتهای اولیه سهام تا حدی به وسیله عمکرد مالی آن ها قبل از ورود به بازار تحت تاثیر قرار میگیرند. بنابرین، مدیران شرکتهایی که به شکل سهام عام درمیآیند، انگیزه هایی برای افزایش سودهای گزارش شده دارند تا قیمت بیشتری را برای عرضه اولیه سهام خود به دست بیاورند به عنوان مثال، فریدلان (۱۹۹۴) گزارش کرد که شرکتهای IPO در سال قبل از IPO نسبت به دوره قبل اقلام تعهدی اختیاری افزاینده درآمد ایجاد کردهاند. تئو، ولچ وونگ (۱۹۹۸) عنوان میکنند که فرایند عرضه اولیه سهام به طور ذاتی آمادگی انجام مدیریت سود را دارد زیرا عدم تقارن اطلاعاتی بالایی سرمایهءگذاران و صادرکنندگان سهام در زمان عرضه اولیه سهام وجود دارد. تئو،ولچ وونگ (۱۹۹۸) در تحقیق دیگری اقلام تعهدی اختیاری مثبت معنیداری را قبل و در طول سال عرضه فعلی سهام گزارش کردند.
۲-۲-۲٫الگوهای مدیریت سود
الگوهای گوناگون مدیریت سود عبارتنداز:
۲-۲-۲-۱٫ الگوی به دست آوردن آرامش:
فرم در حال بارگذاری ...