J
تعداد کل داده های جمع آوری شده برای هر ریسک
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
P
احتمال وقوع ریسک
رابطه ۳-۴- فرمول محاسبه میانگین عددی احتمال وقوع ریسک
با مرتب کردن ریسکها بر اساس امتیازهای محاسبه شده، فهرست اولویت بندی شده ریسکها به دست می آید. در نهایت با بهره گرفتن از عدد آستانه ریسک پروژه در سازمان صنایع دریایی اصفهان (امتیاز معادل ۴۰) ریسکهای اصلی و غیراصلی را مشخص میکنیم.
ریسکهای اصلی ریسکهایی هستند که در فرایند برنامه ریزی پاسخ به ریسک مورد تجزیه تحلیل دقیق و کارشناسی قرار گرفته و استراتژی های مناسب جهت رویایرویی با آنها پیش بینی می گردد.
۳-۵-۴- برنامه ریزی پاسخ به ریسک
برنامه ریزی پاسخ به ریسک به معنای اتخاذ تصمیم و واکنش نشان دادن در مقابل ریسک است. برخی از اقدامات قابل اتخاذ شامل اجتناب، انتقال، کاهش و پذیرش می باشند که پیش تر در فصل ۲ مورد بررسی قرار گرفته اند.
در این پژوهش ابتدا با بهره گرفتن از عدد آستانه ریسک، ریسک های اصلی و غیراصلی تفکیک و فهرستی از ریسک های اصلی تهیه می گردد. در نهایت با بهره گرفتن از نظر خبرگان و مصاحبه با تیم شناسایی ریسک و ذینفعانی که تحت تاثیر ریسکها قرار دارند، برای ریسک های اصلی برنامه ریزی پاسخ به ریسک صورت می پذیرد.
۳ –۶– روش تجزیه و تحلیل داده ها
در این پژوهش برای تجزیه و تحلیل داده ها از روشهای آمار توصیفی و همچنین نرمافزارهایی چون SPSS و AHP استفاده شده است.
در بخش آمار توصیفی ابتدا به تجزیه و تحلیل ویژگیهای جمعیت شناختی تیم شناسایی ریسک پرداخته، سپس یافتههای به دست آمده از بررسی پیشینه و حال قراردادهای موجود در سازمان صنایع دریایی اصفهان مورد بررسی قرار میگیرد.
در نهایت یافتههای به دست آمده از فرایند شناسایی ریسک ارائه گردیده و تحلیل نهایی پژوهشگر که با بهره گرفتن از جمع بندی نظر خبرگان و مصاحبه های انجام شده حاصل گردیده است، ارائه میگردد.
فصل چهارم
تجزیه و تحلیل اطلاعات
۴-۱- مقدمه
تجزیه وتحلیل داده ها برای بررسی و توصیف نمونه، برای هر نوع پژوهشی از اهمیت خاصی برخوردار است. امروزه در بیشتر پژوهشهایی که متکی بر اطلاعات جمعآوری شده از موضوع تحقیق میباشد، تجزیه و تحلیل اطلاعات از اصلیترین و مهمترین بخشهای تحقیق محسوب می شود. داده های خام با بهره گرفتن از تکنیکها و نرم افزارهای آماری مورد تجزیه و تحلیل قرار میگیرند و پس از پردازش، به شکل اطلاعات در اختیار استفادهکنندگان قرار میگیرند.
در این فصل نتایج مطالعه حاضر درسه بخش یافتههای توصیفی، یافتههای جمعیت شناختی و یافتههای تحلیلی پژوهش تنظیم شده است . ابتدا در بخش یافتههای توصیفی، نتایج به دست آمده از بررسی پیشنه و وضع موجود قراردادهای برونسپاری در سازمان صنایع دریایی اصفهان ارائه میگردد. سپس در بخش یافتههای جمعیت شناختی، اعضای تیم شناسایی ریسک از نظر صفاتی همچون جنس، سن، سابقه کار، میزان تحصیلات، نوع مدرک تحصیلی و نوع همکاری با سازمان مورد بررسی قرار میگیرند. درنهایت نیز ریسکهای شناسایی شده در فرایند شناسایی ریسک، ارائه شده و سپس در بخش یافتههای تحلیلی، این ریسکهای شناسایی شده مورد تجزیه تحلیل کیفی قرار گرفته و بر اساس امتیاز ریسک اولویت بندی شده و ریسک های اصلی و غیراصلی تفکیک می شوند.
۴-۲- یافته های توصیفی به دست آمده از بررسی پیشینه و حال
در این بخش نتیج به دست آمده از بررسی پیشینه و حال قراردادهای برونسپاری شده در سازمان صنایع دریایی با تاکید بر قراردادهای مربوط به برونسپاری پروژه های تحقیق و توسعه ارائه میگردد.
۴-۲-۱- دسته بندی قراردادهای موجوددر سازمان صنایع دریایی اصفهان
با توجه به تعداد زیاد قراردادهای برونسپاری در سازمان صنایع دریایی، واحد طرح و برنامه سازمان مذکور به منظور پایش سرفصل بودجه های اختصاص داده شده، قراردادها را بر اساس ماهیت موضوعی آنها به صورت زیر تفکیک و دستهبندی مینماید:
طراحی/ پژوهشی؛ پروژه هایی از قبیل طراحی، بهبود طراحی، تغییرات طراحی، توسعه نرم افزارهای فنی، انجام مطالعات یا پژوهش در زمینه محصول یا اجزاء (شامل بررسی به وسیله انواع مدل سازی فیزیکی یا رایانهای، شبیهسازی های فیزیکی یا رایانهای، بررسی خواص و پارامترهای فنی، استخراج مشخصات عملیاتی و تحلیل عملکرد) و مهندسی فرایند اجزاء و قطعات.
طراحی ساخت؛ شامل طراحی و ساخت سیستمهای سختافزاری، بهبود و ارتقاء سیستم، پیاده سازی سیستمهای نرم افزاری بر روی محصول، ساخت نمونه، بهینه سازی محصول موجود و ایجاد محصول جدید یا تغییر کاربری محصول موجود.
ساخت و خرید؛ شامل تأمین مواد، ساخت و مونتاژ قطعات و محصولات، خرید تجهیزات مربوط به محصولات و خرید انواع نرم افزارهای تخصصی.
نگهداری و تعمیرات؛ شامل نگهداری، تعویض و نصب سیستمها.
تست و اندازه گیری؛ شامل اندازه گیری مشخصهها، انجام تستهای محصول و اجزاء، عیبیابی و انجام اصلاحات مربوطه.
نظارت و کنترل فنی و کیفی؛ شامل نظارت بر طراحی و ساخت دستگاهها، انجام عملیات کنترل کیفی اجزاء، ارائه گواهینامههای طراحی و تست و عملکرد دستگاهها.
خدمات آموزشی؛ شامل آموزشهای تخصصی اپراتوری محصولات، تهیه فیلمهای آموزشی و معرفی و اپراتوری محصولات، آموزشهای عملی و تمرینات دورهای.
مستندسازی و تهیه دستورالعمل؛ شامل دستورالعملهای نحوه تست محصول یا اجزاء، مستندسازی نحوه مونتاژ، مستندسازی رایانهای قطعات و اجزاء و تهیه بانکهای اطلاعاتی.
خدمات اداری و مدیریتی؛ شامل کلیه مراحل طراحی/ دادهسازی/ مشاوره/ نظارت/ ممیزی سیستمهای مدیریتی (همچون ایزو، مدیریت پروژه، EFQM و …)، طراحی و ارائه نرمافزارهای اداری و مدیریتی، نظارت بر قراردادها و پیمانکاران، خدمات آموزش پرسنل پژوهشکده، ارائه انواع خدمات اداری (فناوری اطلاعات، تایپ و تکثیر و …).
خدمات رفاهی و پشتیبانی؛ از قبیل نظافت، ترابری، آشپزخانه و پذیرایی، تربیتبدنی و خدمات پزشکی.
خدمات مهندسی و مشاوره؛ شامل مواردی از قبیل ترجمه اسناد و مدارک، ارائه مشاورههای تخصصی در زمینه محصول یا اجزاء، ارائه خدمات کارشناسی.
با توجه به گستردگی این دستهبندیها و به منظور سهولت در بررسی و پایش دقیقتر و لزوم تمرکز این پژوهش بر روی قراردادهای تحقیق و توسعه، دستهبندی بالا توسط پژوهشگر به صورت زیر خلاصه گردید:
قراردادهای تحقیق و توسعه؛ که شامل دستهبندی های “طراحی/پژوهشی” و ” طراحی ساخت” که ماهیت R&D دارند، می شود.
سایر قراردادها: مابقی دستهها موجود در دسته بندی بالا نیز در این دسته قرار میگیرند.
در این بخش یافته ها بیشتر بر اساس دستهبندی محقق ارائه خواهد شد، ولیکن در برخی قسمت ها یافتههای تفصیلی به دست آمده از قراردادها بر اساس دسته بندی موجود در سازمان مذکور نیز به منظور تصویرسازی بهتر ارائه میگردد.
۴-۲-۲- فراوانی قراردادها به تفکیک ماهیت موضوع قرارداد
جدول ۴-۱ فراوانی قراردادها را به تفکیک ماهیت موضوع قرارداد نشان می دهد.
فرم در حال بارگذاری ...