وبلاگ

توضیح وبلاگ من

فایل های مقالات و پروژه ها | ۳-۵-۲- مقیاس عدم اطمینان محیطی – پایان نامه های کارشناسی ارشد

 
تاریخ: 25-09-01
نویسنده: نویسنده محمدی

نام بانک

جامعه

نمونه آماری

تعداد شعبه

تعداد کارمند

تعداد شعبه

تعداد کارمند

اقتصاد نوین

۸

۱۳۰

۱

۱۲

پارسیان

۱۴

۲۰۰

۲

۱۷

کارآفرین

۴

۴۳

۱

۷

سامان

۵

۵۲

۱

۷

پاسارگاد

۱۱

۱۲۰

۲

۱۹

سرمایه

۸

۷۰

۱

۶

سینا

۲۷

۱۹۱

۳

۲۴

آینده

۲

۲۶

۱

۵

شهر

۵

۶۳

۱

۷

دی

۲

۱۴

۱

۷

انصار

۳۵

۲۹۱

۴

۵۷

تجارت

۱۲۰

۱۰۴۵

۱۲

۱۰۳

رفاه کارگران

۸۴

۶۲۳

۸

۶۰

صادرات

۲۳۱

۲۱۰۰

۲۳

۱۶۹

ملت

۱۳۸

۱۱۲۵

۱۴

۹۷

قوامین

۴۶

۳۲۰

۵

۴۳

کل بانک­های خصوصی

۷۴۰

۶۴۱۳

۸۰

۶۴۰

۳-۵- ابزار گردآوری داده ­ها

در مرحله اصلی تحقیق از ابزار پرسشنامه برای گردآوری داده ­ها استفاده شد. در ابتدا برای انتخاب ابزار اندازه ­گیری مناسب، مروری جامع ‌در مورد ابزارهای گزارش شده در ادبیات پژوهش صورت گرفت. ابزارهای بالقوه با نظرخواهی از خبرگان دانشگاهی و صنعت بانکداری با توجه به زمینه مورد مطالعه مورد نقد قرار گرفت و در نهایت ابزار­های مناسب انتخاب گردید. ابزار مورد استفاده در پژوهش حاضر مقیاس عدم اطمینان محیطی ادراک شده برای محیط تجاری (میلر، ۱۹۹۳)، مقیاس مشتری مداری (دوناوان و همکاران، ۲۰۰۴) و مقیاس گرایش کارآفرینانه (هاگس و مورگان، ۲۰۰۷) به همراه پرسشنامه­ای برای گردآوری اطلاعات فردی بود.

پس از انتخاب ابزار، تعدیلات لازم برای استفاده در بانک­های خصوصی روی ابزار صورت گرفت. سپس روایی صوری و محتوایی ابزار با نظر خواهی از خبرگان دانشگاهی و چند تن از مدیران بانک­های خصوصی مورد بررسی قرار گرفت و تغییرات لازم اعمال گردید. در ادامه پرسشنامه تنظیم شده توسط ۳۰ کارمند بانک تکمیل گردید و ضریب آلفای کرونباخ مقیاس­ها با توجه به مقادیر به دست آمده که بالای ۷/۰ قرار داشت مورد تأیید قرار گرفت. در ادامه به تشریح مختصات ابزار مورد استفاده پرداخته می­ شود:

۳-۵-۱- پرسشنامه اطلاعات فردی

برای گردآوری مشخصات شرکت­کننده­ های تحقیق از یک پرسشنامه چهار سوالی به ترتیب برای تعیین سن، جنسیت، سطح تحصیلات، سابقه کار استفاده شد (پیوست).

۳-۵-۲- مقیاس عدم اطمینان محیطی

برای اندازه ­گیری عدم اطمینان محیطی از مقیاس ساخته شده توسط میلر (۱۹۹۳) استفاده شد (پیوست). این مقیاس عدم اطمینان محیطی را ‌بر اساس منابع تولید کننده سازه مورد سنجش قرار می­دهد و برای محیط­های تجاری ساخته شده است. این مقیاس دارای ۳۵ عبارت و شش خرده مقیاس شامل دولت و سیاست­ها (عبارت­های ۱ تا ۱۰)، اقتصاد (عبارت­های ۱۱ تا ۱۴)، منابع و خدمات مورد استفاده در سازمان (عبارت­های ۱۵ تا ۲۱)، محصولات، بازارها و تقاضا (عبارت­های ۲۲ و ۲۵)، رقابت (عبارت­های ۲۶ و ۳۱) و فناوری در صنعت (عبارت­های ۳۲ و ۳۵) ‌می‌باشد که در مجموع ۶۵ درصد از واریانس سازه مشتری مداری را توضیح می­ دهند (میلر، ۱۹۹۳). پاسخ­های مقیاس روی پیوستار پنج درجه­ای لیکرت از ۱ (قابل پیش ­بینی) تا ۵ (غیرقابل پیش ­بینی) درجه بندی می­ شود. در واقع، پاسخ دهنده قابلیت پیش ­بینی تغییرات مؤلفه‌­ها را ‌بر اساس درک خود از محیط بیرونی سازمان درجه­بندی می­ کند. در ایران، رشیدی (۱۳۹۰) با بهره گرفتن از تحلیل عاملی تاییدی نشان داد که ساختار شش عاملی این مقیاس برازش بالایی با داده ­های گردآوری شده از بانک­های خصوصی (بانک ملّت) دارد (۹۱/۰= GFI , 12/0= RMR , 045/0= RMSEA , 082/0= p , 39/18= χ ۲). همسانی درونی خرده مقیاس­های این ابزار با بهره گرفتن از ضریب آلفای کرونباخ در مطالعات خارج از ایران توسط میلر (۱۹۹۳) در دامنه ۷۹/۰ تا ۸۳/۰ و همسانی درونی درونی کل مقیاس در داخل ایران توسط رشیدی (۱۳۹۰) برابر با ۹۷/۰ گزارش شده است. در تحقیق حاضر، همسانی درونی مقیاس عدم اطمینان محیطی ۹۳/۰ و همسانی خرده مقیاس­های دولت و سیاست­ها ۷۴/۰، اقتصاد ۷۸/۰، منابع و خدمات مورد استفاده در سازمان ۸۹/۰، محصولات، بازارها و تقاضا ۷۷/۰، رقابت ۸۱/۰ و فناوری در صنعت ۸۸/۰ به دست آمد.

۳-۵-۳- مقیاس مشتری مداری

برای اندازه ­گیری سازه مشتری مداری از مقیاس ساخته شده توسط دوناوان و همکاران (۲۰۰۴) استفاده شد (پیوست ). این مقیاس در زمینه مشتری مداری کارکنان بانک و مؤسسات مالی ساخته شده و دارای ۱۳ عبارت است. ‌بر اساس تحلیل عاملی اکتشافی، مقیاس دارای چهار بُعد نیاز به مشتری نوازی (عبارت­های ۱ تا ۴)، نیاز به استنباط نیازهای مشتری (عبارت­های ۵ تا ۸)، نیاز به خدمت­رسانی (عبارت­های ۹ تا ۱۱)، و نیاز به ارتباط (عبارت­های ۱۲ و ۱۳) ‌می‌باشد که در مجموع ۶۳ درصد از واریانس سازه مشتری مداری را توضیح می­ دهند. پاسخ­های مقیاس روی پیوستار پنج درجه­ای لیکرت از ۱ (کاملاً مخالفم) تا ۵ (کاملاً موافقم) درجه بندی می­ شود. در ایران، رشیدی (۱۳۹۰) با بهره گرفتن از تحلیل عاملی تاییدی نشان داد که ساختار چهار عاملی این مقیاس برازش بالایی با داده ­های گردآوری شده از بانک­های خصوصی (بانک ملّت) دارد (۹۷/۰= GFI , 086/0= RMR , 041/0= RMSEA , 168/0= p , 37/5= χ ۲). همسانی درونی مقیاس با بهره گرفتن از ضریب آلفای کرونباخ ۸۸/۰ گزارش شده است (دوناوان و همکاران، ۲۰۰۴). علاوه براین، همسانی درونی مقیاس برای کارکنان بانکی نیوزیلند با بهره گرفتن از ضریب آلفای کرونباخ ۸۶/۰ گزارش شده است (یاواس و باباکوس، ۲۰۱۰). در داخل ایران، همسانی درونی مقیاس مشتری مداری با بهره گرفتن از ضریب آلفای کرونباخ ۹۱/۰ گزارش شده است (رشیدی، ۱۳۹۰). در پژوهش حاضر، همسانی درونی مقیاس مشتری مداری ۸۹/۰ به دست آمد و همسانی درونی خرده مقیاس­های مشتری نوازی ۸۱/۰، استنباط نیازهای مشتری ۷۴/۰، خدمت­رسانی ۹۳/۰ و ارتباط ۸۵/۰ محاسبه شد.

۳-۵-۲- مقیاس گرایش کارآفرینانه


فرم در حال بارگذاری ...

« دانلود فایل های دانشگاهی | ۲-۱۲ تهدیدها و آسیب‌های اجرای سیاست‌های مربوط به سازمان تجارت جهانی – 7منابع پایان نامه ها | تاریخچه و تعاریف کارآفرینی سازمانی – پایان نامه های کارشناسی ارشد »
 

update your browser!