واردات
۳۵۷/۰ (۰۰۴۷/۰)
۰۰۰۰/۰
نرخ ارز
۰۵۱/۰ (۰۰۳/۰)
۰۰۰۰/۰
تولید غیر نفتی
۰۷/۰ (۰۴۵/۰)
۰۰۰۰/۰
نقدینگی
۰۴۵/۰ (۰۰۴۷/۰)
۰۰۰۰/۰
منبع: محاسبات پژوهش
متغیر نقدینگی از طریق پایه پولی تحت تاثیر نوسانات درآمدهای نفتی، کسری بودجه دولت و نوع تامین مالی کسری قرار دارد. رفتار ادواری نقدینگی حاکیاست در دوره مورد مطالعه دارای توسانات بالایی بوده و روند بلندمدت آن نشان میدهد همواره با نرخی برابر ۰۴۵/۰ درصد در حال افزایش بوده است.
فصل چهارم
یافتههای تحقیق
- مقدمه
فصل حاضر نتایج بهدست آمده از حل الگوی پژوهش را تبیین و تحلیل می کند. بهمنظور بررسی و تحلیل نتایج نخست، داده ها و نحوه محاسبهی ضرایب مورد استفاده معرفی میشوند. برای این منظور، مقادیر باثبات مورد نیاز الگو محاسبه شده و با بهره گرفتن از روش پارامتردهی-کالیبره کردن- در الگو تاثیر داده میشوند. پس از حل الگو و استخراج نتایج، اعتبار نظری الگو بررسی می شود. تطبیق نتایج بهدست آمده با واقعیات اقتصادی کشور مهمترین ویژگی هر پژوهش است. دربیشتر موارد، بروز خطاهای محاسباتی و داده های آماری نامناسب به ایجاد انحراف و تفاوت بین نتایج بهدست آمده و واقعیات مشاهده شده منجر میشوند. براین اساس، با بهره گیری از روش شبیهسازی، گشتاورهای بهدست آمده از متغیرهای درونزای الگو با گشتاورهای داده های واقعی مقایسه میشوند. همچنین، میتوان متغیرها را نسبت به حرکتهای موافق یا مخالف ادوار تجاری با یکدیگر مقایسه کرد. سپس، توابع عکسالعمل آنی متغیرها برای مشاهده تاثیر تکانه بر متغیرهای موردنظر گزارش و طول دوره بازگشت متغیرها به مسیر باثبات اقتصاد تبیین میشوند.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
- حل الگو
برای حل معادلات، از روش غیر خطی و نرم افزار داینار (نسخه ۴٫۴٫۲) استفاده می شود. در روش غیر خطی، نخست لازم است مقادیر اولیه متغیرهای درونزا در مسیر با ثبات اقتصاد تعیین و بهعنوان ویژگیهای اولیه اقتصاد وارد نرم افزار شوند. پس از حل الگو، تاثیر تکانهها بر متغیرهای هدف بررسی میشوند. همچنین، لازم است برخی متغیرها بر پایه روابط اقتصادی تعیین شوند. برای اینمنظور، برخی ضرایب و متغیرها به صورت نسبتی از تولید ناخالص داخلی یا به صورت نسبتی از سایر متغیرهای کلان الگو محاسبه میشوند. این روش تا حدودی امکان دستیابی به جوابهای مطلوب و یکتا را تسهیل می کند. اینکه محقق برای حل معادلات، نسبتها را چگونه تعریف کند، بیشتر به هدف الگو و دید محقق بستگی دارد.
فرم در حال بارگذاری ...