براثر تلقیح ۲۰ میکرولیتر از انواع عصارهای اسفنج Callyslpongia spبه محیط کشت مولر هینتون آگارمحتوی هریک از میکروب های مورد آزمایش هاله هایی ایجاد شد که میانگین قطر آنها بعد از سه مرتبه تکرار آزمایش در جدول ۴-۱آورده شده است در تمام تکرار های کشت میکروبی قطر هاله با احتساب ۶ میلی متر قطر دیسک دیفیوژن اندازه گیری شد.قطر هاله اطراف دیسک های آنتی بیوتیک جنتامایسین در محیط کشت اشریشاکلای ۲۳، شیگلا ۲۵، استافیلوکوکوس اورئوس ۲۰ میلی متر بوده است. میانگین قطر هاله عصارهD در محیط های کشتاشریشاکلای ۵/۷ در شیگلا ۵/۸و در استافیلوکوکوس اورئوس ۵/۱۱ میلی متی اندازه گیری شد در نتیجه عصارهDاثر بهتری بر استافیلوکوکوس اورئوس داشته است.
میانگین قطر عصارهE در محیط های کشت اشریشاکلای۸، شیگلا ۷ واستافیلوکوکوس اورئوس ۵/۱۱ میلی متربوده است در نتیجه اثر بهتر این عصاره بر استافیلوکوکوس اورئوس می باشد(جدول۴-۱).
میانگین قطر عصارهF نیز در محیط های کشت اشریشاکلای ۸، شیگلا ۷ و استافیلوکوکوس اورئوس نیز ۷میلی متر بوده است در نتیجه با اختلاف جزیی ۱ میلی متری اثر این عصاره بر اشریشاکلای بهتر می باشد(جدول ۴-۱).
جدول ۴-۱ قطر هاله عدم رشد میکر وب با تلقیح عصاره های متفاوت اسفنج Callyslpongia sp. برحسب میلی متر
میکروب بیماری زا
قطر هاله عدم رشد عصاره برمیکروب*
**قطر هاله
آنتی بیوتیک
Dعصاره
Eعصاره
Fعصاره
E.coli
۵/۷
۸
۸
۲۳
Shiglla sp.
۵/۸
۷
۷
۲۵
S. aureus
۱۱
۵/۱۱
۷
۲۰
* و**قطر هاله عدم رشد برحسب میلی متر ، با احتساب ۶ میلی متر قطر دیسک دیفیوژن می باشد.
۴-۴کدورت سنجی محیط کشت در رقت های متفاوت
سنجش کدورت لوله آزمایش حاوی محیط کشت نونرینت براث و باکتری تهیه شده ۵/۰ مک فارلند با هریک از باکتری ها توسط دستگاه اسپکتروفتومتری در طول موج ۶۱۰ نانومتر در جدول ۴-۲ آورده شده است.NBنوترینت براث عاری از باکتری و آنتی بیوتیک به عنوان شاهد محیط کشت خالص مقدار جذب ۰۱/۰را نشان داد که شفاف ترین محلول می باشد در لوله آزمایش حاوی اشریشاکلای و نوترینت براث ۳/۱، لوله حاوی شیگلا و نوترینت براث مقدار جذب ۳/۳، لوله حاوی استافیلوکوکوس اورئوس با مقدار جذب ۱/۲ نشانه مقدار تراکم رشد باکتری ها در این لوله ها بود. در لوله آزمایش حاوی جنتامایسین برای اشریشاکلای و شیگلا مقدار جذب برابر۵/۰ و برای استافیلوکوکوس اورئوس برابر ۹/۰می باشد که به عنوان کنترل منفی در نظر گرفته شد. با اضافه کردن هریک از رقت ها مقدار جذب محاسبه شدهبیشترین اثر بازدارندگی رشد رقت ۳ با جذب ۲/۱وکمترین اثر بازدارندگی رشد رقت ۲با جذب ۸/۱ بر اشریشاکلای را نشان می دهد. در محیط کشت حاوی شیگلا رقت ۱ بیشترین و رقت ۳ کمترین اثر بازدارندگی رشد به ترتیب ۲/۱ و ۸/۱ را نشان می دهد. در محیط کشت استافیلوکوکوس اورئوس بیشترین اثر باز دارندگیبرابر۶/۱و کمترین برابر ۹/۱ بهترتیب رقت ۱ و رقت ۳ اندازه گیری شد.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
جدول ۴-۲ مقدار جذب نوری در محیط کشت
جذب نوری بر حسب nm
محیطکشت
۰۱/۰
NB
فرم در حال بارگذاری ...