-
- معرفی پروژۀ تحقیق[۵۱]: تبیین ویژگیهای پروژۀ اجرا شده و آنچه که باید دربارۀ آن به خواننده گفته شود( همان، ۱۳۸۸)
-
- روششناسی پژوهش[۵۲]: اجرای هر طرح پژوهشی مستلزم به کارگیری یک روش شناسی مناسب است که پژوهشگر را به اجرای طرح مورد نظر و پاسخ گویی به پرسشهای پژوهشی قادر میسازد. تبیین دقیق روش مورد استفاده و دلایل انتخاب آن از ویژگی های مهم هرمقالۀ علمی محسوب می شود( همان، ۱۳۸۸)
-
-
- ابزارهای گردآوری و تحلیل داده[۵۳]: اشارۀ مختصر به روش گردآوری و تحلیل داده ها برای خوانندگان بسیار مفید خواهد بود و فرصتی برای آنان فراهم خواهد آمد که ضمن آشنایی با روش پژوهش گزارش شده از دلایل نتایج به دست آمده آگاه شوند( موسی پور و علوی،۱۳۸۵: ۸۲-۸۳).
-
-
- جامعه پژوهش[۵۴]: لازم است که در یک مقالۀ علمی جامعۀ پژوهش و ویژگیهای آن به دقت و در عین حال به اختصار بیان شود.
-
- محدوده و محدودیتهای پژوهش[۵۵]: اشاره به محدویتهای مطالعه به محقق کمک می کند با نگاهی نقادانه پژوهش خود بنگرد و نتایج به دست آورده را بهتر تفسیر کند، ذکر محدویتها، تصویر روشنتری از محیط پژوهش برای خوانندگان ترسم می شود( ابوالحسنی، ۱۳۸۱: ۸۸).
-
- بحث و نتیجه گیری[۵۶]: انتظار میرود نویسنده در این به پرسشهای پژوهش پاسخ دهد و برداشت نهایی خود را ارائه دهد( همان:۸۵).
-
- پیشنهاد/ پیشنهادها برای انجمن پژوهش آینده: معمولاً مقالات علمی با ارائه پیشنهادهایی برای پژوهشهای بعدی به پایان میرسند. برای گشودن افق تازه برای سایر محققان ارائه می شود.
-
- تقدیر و تشکر[۵۷]: معمولاً در پایان مقالات علمی به نام افراد یا سازمانهایی که به نحوی در اجرای پژوهش گزارش شده نقش داشته اند، اشاره می شود(فتوحی، ۱۳۸۵: ۱۳۸).
- منابع[۵۸]: تمامی منابعی که در پژوهش به نحوی مورد استفاده شده اند باید با ذکر مشخصات کتابشناسی و بر اساس شیوهنامۀ مجلۀ مورد نظر تدوین شوند.
پیوستها[۵۹]: چنانچه ارائه اطلاعات تکمیلی مثل پرسشنامه و موارد مشابه بتواند به تبیین بیشتر مقاله کمک کند، لازم است موارد مذکور به صورت به پیوست به مقاله افزوده شوند(منصوریان،۱۳۸۸).
جدول ۲-۲: « معیارهای ارزیابی ظاهری مقاله های علمی »
۱
عنوان
۲
چکیده
۳
کلیدواژهها
۴
مقدمه
۵
بیان مسئله
۶
تبیین هدف
۷
پرسشها پژوهش
۸
پیشینۀپژوهش
۹
معرفی پروژه
۱۰
روش شناسی
۱۱
ابزار پژوهش
۱۲
جامعۀپژوهش
۱۳
محدوده و محدودیتها
۱۴
یافته ها
۱۵
بحث ونتیجه
۱۶
پیشنهادها
۱۷
تقدیروتشکر
۱۸
منابع
۱۹
پیوستها
۲-۱-۱۴٫ دانش هستهای
۲-۱-۱۴-۱٫مقدمه
علوم و فنون هسته ای از جمله فنآوریهای پیشرفته و برتر جهان معاصر است. در جهان امروز تأثیر این علوم در گسترش دانش بشری،تامین انرژی، حفظ منابع طبیعی، جلوگیریاز آلودگیهای زیست محیطی و کمک به رفاه و پیشرفت زندگی بشر در عرصه های مختلف پزشکی، کشاورزی، صنعتی و … غیر قابل تردید بوده و به درستی میتوان آن را از محورهای اصلی در توسعه پایدار و از مؤلفه های مهم پیشرفت هر کشور به شمار آورد.
۲-۱-۱۴-۲٫مفهوم دانش هسته ای
واکنشهایی که در یک راکتور انجام میگیرد به دو دسته تقسیم میشوند: گداخت هستهای و شکافت هستهای.
شکافت هسته ای فرآیندی است که بسیار سخت قابل کنترل است که طی آن هستۀ یک اتم را با یک نوترون به دو جز کوچک تر تقسیم می شود.
گداخت هستهای فرآیندی است که در آن دوتریوم و ترتیوم ترکیب شده و تبدیل به هلیوم میشوند، این همان شیوهای است که در خورشید و ستارگان برای تولید انرژی به کار میرود.
غنی سازی اورانیوم
غنی سازی اورانیوم علمی است که به واسطه آن در یک توده اورانیوم طبیعی مقدار ایزوتوپ۲۳۵ U بیشتر شود و مقدار ایزوتوپ ۲۳۸ U کمتر گردد. غنیسازی اورانیوم یکی از مراحل چرخه سوخت هستهای است.
کیک زرد
فراوری کیک زررد و تولید هگزافلورید اورانیوم و آغاز غنیسازی کیک زرد در این مرحله هنوز دارای ناخالصهایی است که توسط روش های مختلف این ناخالصیها کاسته شده است.
۲-۱-۱۴-۳٫ تاریخچه دانش هستهای
حدود سه قرن قبل از میلاد مسیح، دموکریت با مطالعه بر روی اشیای پیرامونش، به این نتیجه رسد که اشیا به رغم شکل ظاهری متفاوتی که دارند، از ذرات بسیار ریز و غیر قابل تجزیهای تشکیل شدهاند. وی اسم این ذرات را اتم نهاد که در یونانی به معنی نشکم است. دو هزار سال بعد، جان دالتون به این نتیجه رسد که اتم هم قابل تجزیه و شکستن است.
در اوایل قرن بیستم یک سری آزمایش با ذرات مختلف حاصل از مواد پرتوزا به فهم نسبتا شفاف ساختار اتم و هسته منجر شد. از کار ” رادرفورد” و “بور” نتیجه گیری شد که اتم خنثی از نظر الکترونیکی از بار منفی به شکل الکترونهای احاطه کننده یک هسته مرکزی مثبت که قسمت اعظم ماده اتم را شامل می شود، تشکیل شدهاست. اگر چه هسته از ذرات مقید به یکدیگر از طریق نیروهای قوی هستهای تشکیل شده است، تبدیلات هستهای میتوانند القا شوند یعنی بمباران نیتروژن با هلیم منجر به تولید اکسیژن و هیدروژن می شود.
۲-۲٫ پیشینه در داخل کشور
بررسی و مرور مطالعات انجام شده قبلی به منظور تعیین جایگاه پژوهش درحال انجام توسط محققان امری اجتناب ناپذیر است. به منظور تعیین دامنه مطالعاتی این پژوهش، از چند منظر مختلف میبایست به متون گذشته نگریست و بین آن ها ارتباط برقرار نمود. بدین جهت مطالعات مربوط به ارزیابی تولیدات علمی از جهات گوناگون مورد بررسی قرار گرفت.
۲-۲-۱٫ کیفیت
بررسی کیفیت تولیدات علمی ایران در مقاله های متعددی مورد توجه قرار گرفته است. پژوهشگران بسیاری با مطالعه و بررسی آمارهای منتشر شده توسط پایگاههای اطلاعات علمی و مقایسه با آمارهای مربوط به کشورهای دیگر، سعی در روشن نمودن وضعیت کیفیت مقالات علمی دارند.
فرم در حال بارگذاری ...