انرژی برهمکنش جفت ذرات و در خلأ، برهمکنش غیرافزایشی سه گونهای و را نشان میدهد. سهم این جملات بهصورت زیر بررسی شدهاند:
(۳-۲)
عمدتاً در مطالعه سیستمهای چند ذرهای دو روش مطرح میشود که عبارتند از:
- برهمکنش بین ذرات قابل اغماض است. (مکانیک آماری)
- مطالعه سیستمهایی که دارای برهمکنش میباشند (نظریه چند ذرهای)
دیدگاه مکانیک آماری میکروسکوپی است. بدین معنی که در آن، تا حد امکان جزئیات ساختاری سیستمها منظورمی شود. لذا بهعلت زیاد بودن تعداد ذرات صحبت به زبان احتمال خواهد بود. مثلا احتمال یافتن ذره در یک سطح انرژی یا تراز انرژی. بهطور اصولی میتوان ذرات را بهطور جداگانه انتخاب نموده و صور مختلف آرایشهای آنها را درنظر گرفت. اما چون احتمال مربوط به اشکال مختلف آرایشها اختلاف چندانی ندارند، پس متوسطگیری در این مقوله زیاد بد نمیباشد.
(۳-۲) تاریخچه
در بررسی نیروهای چندتایی، محاسبات مکانیک کوانتومی در سال ۱۹۴۳ وقتی که اکسیلرود و تلر[۹۷] از نظریهی اختلال مرتبهی سوم برای محاسبهی انرژی پراکندگی سهتایی- دوقطبی[۹۸] اتمهای کروی استفاده کردند، درنظر گرفته شد [۷۰].
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
(۳-۳)
ضریب غیرافزایشی میباشد که از روی خواص منومر محاسبه میشود. زوایا و فواصل بینمولکولی به آرایش مثلثی اتمها مربوط میباشد. سهم پتانسیل اکسیلرود- تلر با توجه به جهتگیری سه اتم میتواند منفی یا مثبت باشد. این پتانسیل برای هندسههای خطی مقدار منفی و برای هندسههای مثلثی مقدار مثبت دارد. معمولاً محاسبات برهمکنشهای سه گونهای فقط به بررسی سهم جملهی اکسیلرود- تلر میپردازند. این جمله فقط برهمکنش سهتایی- دوقطبی را نشان میدهد، در صورتی که برهمکنشهای ناشی از چندقطبیهای بالاتر نیز باید بررسی شوند.
محاسبات برهمکنش سه گونهای غیرافزایشی در سال ۱۹۷۱ توسط بِل[۹۹] با وارد کردن سهم ناشی از چندقطبیهای بالاتر دنبال شد.
(۳-۴)
در واقع سهم اصلی برهمکنشهای جاذبهای گونه- سوم به خاطر جملهی اندازه حرکت دوقطبی- سهتایی است و جملات دیگر با هم () برهمکنشهای ناشی از اندازه حرکتهای چندقطبیهای بالاتر را نشان میدهند و بهصورت معادلات زیر بیان میشوند:
(۳-۵)
(۳-۶)
(۳-۷)
فرم در حال بارگذاری ...