-
- -Heyzer, Noeleen (2009), Sustainable Agriculture and Food Security in Asia and the pacific, United Nations Economic and Social Commission for Asia and The Pacific (ESCAP), United Nations publication, Bangkok. ↑
-
- -The Commission on plant Genetic resources for food and agriculture (CGRFA) ↑
-
- -International Undertaking on Plant Genetic Resources (IUPGR) ↑
-
- -Andersen, Per Pinstrup (1999), World Food Prospects : Critical Issues for The Early Twenty -First Century, Washington D.C: International Food Policy Research Institute. ↑
-
- – Brush, Stephen B (2005), Farmers’ Rights and Protection of Traditional Agricultural Knowledge, Washington D.C: International Food Policy Research Institute (IFPRI). ↑
-
- – ۲۰۰۱ International Treaty for Plant Generic Resources for Food and Agriculture (PGR Treaty) ↑
-
- -The Independent External Evaluation of FAO (IEE) ↑
-
- علامه، علی ا صغر، ” امنیت غذایی، توسعه پایدار کشاورزی و سلامت”، ۱۳۹۱، قابل دسترسی در سایت : http : www. koaj.ir. ↑
-
- همان. ↑
-
- – محلاتی، صلاح الدین، ارتباط تنگاتنگ و خطرناک فرهنگف اقتصاد و نظام های غذایی، مجله دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران، تابستان و پاییز ١٣٨٠ ، ص ۶١. ↑
-
- – شهبازی نیا، مرتضی و همکاران، پیش نویس قانون مواد غذایی در چارچوب راهبردهای اقتصادی و بهداشت و سلامت کشور با بهره گرفتن از مطالعات تطبیقی و نیاز بازار و قوانین جاری در کشور، انجمن علمی بازرگانی ایران، ویرایش دوم، آذر ۱۳۸۷، صص ۱۴-۱۳٫ ↑
-
- – صادق بختیاری، صادق؛ حقی، زهرا، بررسی امنیت اقتصادی و توسعه انسانی در کشورهای اسلامی، مجله اقتصاد کشاورزی و توسعه، سال یازدهم، شماره ۴٣ و ۴۴ ، پاییز و زمستان ١٣٨٢ ، ص ٢٢. ↑
-
- – شهبازی نیا، مرتضی و همکاران، پیشین، صص ۱۵-۱۴٫ ↑
-
- – همان. ↑
-
- – همان، ص۱۵٫ ↑
-
- – همان، صص ۱۶-۱۵٫ ↑
-
- – همان، ص ۱۶٫ ↑
-
- – علامه، علی اصغر، ” امنیت غذایی، توسعه پایدار کشاورزی و سلامت”، پیشین. ↑
-
- – همان. ↑
-
- – علامه، علی اصغر، پیشین. ↑
-
- – همان. ↑
-
- – شهبازی نیا، مرتضی و همکاران، پیشین، صص ۲۵٫ ↑
-
- ابراهیم گل، علی رضا، پیشین، ص۲۲۷٫ ↑
-
- – Sylvain Vite, ”The Interrelation of the Law of Occupation and Economic, Social and Cultural Rights: The Examples of Food, Health and Property”, International Review of the Red Cross, Vol. 9. No. 871, 2008, p.632. ↑
-
- – .کریون، میتوسی، پیشین، ص۱۴۹٫ ↑
-
- – ابراهیم گل، علی رضا، پیشین، ص۲۲۸٫ ↑
-
- -Committee on Economic, Social and Cultural Rights (CESCR), Relationship between Economic Sanctions and Respect for Economic, Social and Cultural Rights. General Comment No. 8, 1997, Para. 2. ↑
-
- -کریون، میتوسی، پیشین، ص ۱۵۰٫ ↑
-
- – قاری سیدفاطمی، سیدمحمد، پیشین، ص ۳۲٫ ↑
-
- – قاری سید فاطمی،سیدمحمد، پیشین، ص۲۵۷٫ ↑
-
- – ایده، اسیبورن، کاتارینا کراوزه و اسن روساس، حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، ترجمه اردشیر. امیرارجمند با همکاری گروه مترجمان،نشر مجد، چاپ اول، ۱۳۸۹، ص ۱۴۳٫ ↑
-
- – ابراهیم گل، علی رضا، پیشین، ص۲۳۳ ↑
-
-
- – وارنر، دانیل، حقوق بشر و حقوق بشر دوستانه، کنکاشی برای جهانی شدن، ترجمه سلاله حبیبی امین، انتشارات دانشگاه تهران، دانشکده حقوق و علوم سیاسی، ۱۳۸۲، ص ۶۴٫ ↑
-
-
- – ابراهیم گل، علی رضا، پیشین، صص۲۳۱-۲۳۰٫ ↑
-
- – حسینی اکبرنژاد، هاله، « جنگ علیه حقوق انسا نها: نقض تعهد رعایت حقوق بشر در جنگ ۲۲ روزه غزه»، مجله حقوقی بینالمللی، نشریه مرکز امور حقوقی بی نالمللی، سال ۲۸ ، شماره ۴۰، ۱۳۸۸، صص ۴۵-۱۳٫ ↑
-
- – همان. ↑
-
- عمرانی، سلمان، « جنایات اسرائیل در غزه در مصاف با حقوق کیفری بینالمللی بررسی راهکارهای محاکمه جانیان»، فصلنامه حقوقی گواه/ شماره ۱۳۸۸، ۱۴، صص ۹۲-۸۷٫ ↑
-
- اخوانفرد، مسعود، و سیدمهدی چهل تنی، « جنگ غزه و عملکرد نهادهای حقوق بین الملل »، فصلنامه حقوقی گواه، شماره ۱۳۸۸، ۱۴، صص ۱۰۴-۱۰۲٫ ↑
-
- – عمرانی، سلمان، جنایات اسرائیل در غزه در مصاف با حقوق کیفری بینالمللی بررسی راهکارهای محاکمه جانیان، فصلنامه حقوقی گواه، شماره ۱۴، ۱۳۸۸،ص ۹۰٫ ↑
-
- – حسینی اکبرنژاد، هاله، پیشین، صص ۱۲۵-۹۹٫ ↑
-
- – ممتاز، جمشید؛ رنجبران، امیرحسین، پیشین، ص ۲۰۱٫ ↑
-
- – حسینی اکبرنژاد، هاله، پیشین، ص۱۲۴٫ ↑
-
- – زمانی، قاسم، « ظرفیت نظام حقوق بین الملل در مقابله با جنایات رژیم صهیونیستی در غزه»، در: غزه و حقوق بی نالملل، انتشارات مجمع جهانی صلح اسلامی، ۱۳۸۹٫ ↑
-
- – حسینی اکبرنژاد، هاله، پیشین، ص۳۶٫ ↑
– جایگاه امنیت و سلامت غذا و تغذیه در سیاستهای کلی کشور سند چشم انداز ١۴٠۴ در چشم انداز ٢٠ ساله “ایران کشوری است توسعه یافته با جایگاه اول اقتصادی، علمی و فناوری در سطح منطقه …”.جامعه ایرانی در افق این چشم انداز از جمله دارای ویژگی زیر است:“برخوردار از سلامت، رفاه، امنیت غذایی، تأمین اجتماعی، فرصتهای برابر، توزیع مناسب درآمد، نهاد مستحکم خانواده، به دور از فقر، فساد، تبعیض و بهره مند از محیط زیست مطلوب”
– دولت موظف است به منظور نهادینه کردن مدیریت، سیاستگذاری، ارزشیابی و هماهنگی این قلمرو از جمله: امنیت غذا و تغذیه در کشور، تأمین سبد مطلوب غذایی و کاهش بیماریهای ناشی از سوء تغذیه و گسترش سلامت همگانی در کشور، اقدام های ذیل را به عمل آورد:
الف. تشکیل «شورای عالی سلامت و امنیت غذائی» با ادغام «شورای غذا و تغذیه» و «شورای عالی سلامت» پس از طی مراحل قانونی.
ب. «تهیه و اجرای برنامه های آموزشی لازم به منظور ارتقاء فرهنگ و سواد تغذیه ای جامعه.سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و دستگاه های اجرائی مکلفند در تدوین و اجرای برنامه جامع یاد شده با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همکاری و از تبلیغ کالاهای مضر به سلامتی خودداری نمایند.
ج. تخصیص منابع اعتباری، تسهیلات بانکی و یارانه ای لازم برای تولید، تأمین، توزیع و مصرف مواد غذایی، در جهت دستیابی به سبد مطلوب غذایی و اختصاص منابع لازم برای شروع و تدارک برای ترویج غذای سالم در قالب میان وعده غذایی دانش آموزان و همچنین کمک غذایی برای اقشار نیازمند.
د. تهیه و اجرای برنامه های:
١- ایمنی غذا
فرم در حال بارگذاری ...