۴-۴-۲ معادلات ساختاری
متغیرهای مستقل، سرعت ورود را با x1 ، قابلیت دسترسی را با x2 ، فاصله بین دو کشور را با x3 ، ابعاد فرهنگی وسیاسی را با x4 و متغیر وابسته صادرات و انتخاب بازار هدف را با Y نمایش میدهیم، با توجه به ضرایب رگرسیونی، مدل رگرسیونی خطی برازش داده شده به داده ها، به صورت زیر میباشد:
Y = 0.19 + 0.63 x1 + ۰.۸۰ x2 +۰.۶۹ x3 + ۰.۷۷ x4
با بهره گرفتن از این مدل رگرسیونی، هر مقداری از متغیر صادرات و انتخاب بازار را میتوان با بهره گرفتن از متغیرهای مستقل پیش بینی کرد.
۴-۴-۳ ضرایب استاندارد شده متغیرها
حال برای تعیین اینکه کدامیک از متغیرهای مستقل دارای بیشترین تأثیر بر متغیر وابسته هستند، ضرایب استاندارد شده متغیرهای مستقل محاسبه می شود، هر متغیری که دارای ضریب استاندارد بیشتری باشد، تأثیر بیشتری بر روی متغیر وابسته دارد. ضرایب استاندارد شده متغیرهای مستقل در نمودار زیر آمدهاست:
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
نمودار(۴-۵) ضرایب استاندارد شده متغیرهای مستقل
همانطور که در نمودار فوق مشاهده می شود، متغیر قابلیت دسترسی بیشترین تأثیر و متغیر سرعت ورود کمترین تأثیر را بر روی متغیر صادرات و انتخاب بازار هدف داشته است. به منظور بررسی مناسبت مدل، از معیارهای زیر استفاده می شود. هر چه مقادیر این معیارها به عدد ۱ نزدیکتر باشند مدل مناسبتر است. منظور از مدل مستقل، مدلی که در آن بین متغیرها هیچ رابطهای نیست؛ به این مدل، مدل پایه نیز گفته می شود.
۴-۴-۴ مقایسه مدل مستقل و مدل پیشنهادی
جدول(۴-۷)مقایسه بین مدل پیشنهادی و مدل مستقل
NFI
RFI
IFI
CFI
GFI
AGFI
RMSEA
مدل پیشنهادی
۰.۷۷۴
۰.۸۲۶
۰.۷۳۹
۰.۹۴۰
۰.۶۳۸
۰.۷۹۶
۰.۰۵۶
مدل مستقل
۰.۰۰۰
۰.۰۰۰
۰.۰۰۰
۰.۰۰۰
۰.۰۰۰
۰.۰۰۰
۰.۰۰۰
همانطور که مشاهده می شود مقادیر به دست آمده مناسبت مدل را میرسانند.
در زیر هر یک از متغیرهای در جدول فوق را تفسیر میکنیم.
NFI : این شاخص به مقایسه مدل مستقل با مدلی که توسط ما پیشنهاد داده می شود، می پردازد. این شاخص هر چه به عدد یک نزدیکتر باشد به این معناست که مدل پیشنهادی ما مناسب بوده است و با توجه به نتیجه بدستآمده که برابر ۰.۷۷۴ میباشد و این مقدار نزدیک است بنابراین مدل برازش داده شده دارای مناسبت میباشد.
RFI : شاخص برازش نسبی است و مناسبت مدل ارائه شده را میسنجد. هرچه مقدار این معیار به یک نزدیکتر باشد، مدل بهتر است. و با توجه به نتیجه بدستآمده که برابر ۰.۸۲۶ میباشد و این مقدار نزدیک است بنابراین مدل برازش داده شده دارای مناسبت میباشد.
IFI : این معیار شاخص برازش نموی است. هرچه مقدار این معیار به یک نزدیکتر باشد نتیجه گیری می شود که مدل پیشنهادی مناسب است. و با توجه به نتیجه بدستآمده که برابر ۰.۷۳۹ میباشد و این مقدار نزدیک است بنابراین مدل برازش داده شده دارای مناسبت میباشد.
CFI : این معیار شاخص برازش مقایسه ای است. هرچه مقدار این معیار به یک نزدیکتر باشد نتیجه گرفته می شود، که مدل پیشنهادی مناسب است. و با توجه به نتیجه بدستآمده که برابر ۰.۹۳۹ میباشد و این مقدار نزدیک است بنابراین مدل برازش داده شده دارای مناسبت میباشد.
GFI : این معیار شاخص برازش نیکوی است. هرچه مقدار از ۰.۸ بزرگتر باشد نتیجه گرفته می شود، که مدل پیشنهادی مناسب است.
AGFI : این معیار شاخص برازش نیکوی تصحیح شده است. هرچه مقدار از ۰.۸ بزرگتر باشد نتیجه گرفته می شود، که مدل پیشنهادی مناسب است.
RMSEA : این معیار شاخص، ریشه میانگین توان مربعات خطا است. هرچه مقدار از ۰.۰۷ کوچکتر باشد نتیجه گرفته می شود، که مدل پیشنهادی مناسب است.
۴-۴-۵ کای دو مدل پیشنهادی
جدول زیر مقدار کای دو، برای مدل معرفی شده در فوق را نشان میدهد.
جدول(۴-۸)کای دو مدل پیشنهادی
فرم در حال بارگذاری ...