وبلاگ

توضیح وبلاگ من

Redirecting...

 
تاریخ: 15-04-01
نویسنده: نویسنده محمدی

1-5-1- قلمرو مکانی-جامعه تحقیق
جامعه این تحقیق 142 کشوری است که داده‌ها و اطلاعات آنها در گزارش شاخص جهانی نوآوری سال 2014 قابل دسترسی است.
2-5-1- قلمرو زمانی تحقیق
اطلاعات مربوط به این پژوهش در سال 2014 میلادی ( دی ماه 92 الی دی ماه 93) از گزارش شاخص جهانی نوآوری استخراج گردیده است.
3-5-1- روش نمونه‌گیری و تخمین حجم جامعه:
با توجه به اینکه در این پژوهش به ارائه سه مدل­ تحلیل پوششی داده‌ها با وزن‌های مشترک پرداخته شده است، نیاز به نمونه‌گیری ندارد. البته برای محاسبه کارایی و ارزیابی مورد مطالعه (کشورهای منتخب جهان) کل جامعه کشورهای منتخب مورد ارزیابی قرار می‌گیرند.

(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))

4-5-1- روش‌های گردآوری داده‌ها و ابزار مورد استفاده برای آن
در این پژوهش برای گردآوری اطلاعات مربوط به ادبیات نظری تحقیق از روش‌های کتابخانه‌ای و مطالعه مقالات و پایان‌نامه‌های به روز و معتبر که مرتبط با موضوع تحقیق می‌باشند، استفاده شده است. همچنین برای بدست آوردن عوامل ورودی و خروجی مورد مطالعه (کشورهای منتخب جهان) از گزارش شاخص جهانی نوآوری در سال 2014 استفاده شده است.
5-5-1- روش‌های تحلیل داده‌ها
با توجه به اینکه در این مطالعه، مدل‌هایی ریاضی برای ارزیابی عملکرد واحدهای تصمیم‌گیری با رویکرد تحلیل پوششی داده‌ها با وزن‌های مشترک ارائه خواهد شد، روش تحلیل داده‌ها استفاده از تکنیک‌های تحقیق در عملیات و تحلیل پوششی داده‌ها با وزن‌های مشترک و استفاده از نرم‌افزارهای اکسل و لینگو می‌باشد.
1-5-5-1- تحلیل پوششی داده‌ها (DEA)
در سال 1957 فارل با بهره گرفتن از روشی مانند اندازه ­گیری کارایی در مباحث مهندسی، اقدام به اندازه‌گیری کارایی برای یک واحد تولیدی کرد. مورد مدنظر فارل شامل یک ورودی و یک خروجی بود. مطالعه فارل شامل اندازه‌گیری کارایی­های فنی و تخصیصی و مشتق تابع تولید کارا بوده است.
چارنز، کوپر و رودز دیدگاه فارل را توسعه دادند و مدلی ارائه کردند که توانایی اندازه‌گیری کارایی با چندین ورودی و خروجی را داشته باشد. این مدل تحلیل پوششی داده‌ها نام گرفت و اولین بار در رساله دکتری رودز و به راهنمایی کوپر با عنوان ارزیابی پیشرفت تحصیلی دانش‌آموزان مدارس ملی امریکا در دانشگاه کارنگی مورد استفاده قرار گرفت.
تحلیل پوششی داده‌ها روشی غیر پارامتری و مبتنی بر برنامه‌ریزی خطی است که از تمامی مشاهدات گردآوری شده برای اندازه‌گیری کارایی استفاده می­ کند. در هر برنامه‌ریزی خطی DEA روش حل در پی حداکثر کردن کارایی واحد هدف است.
اولین مدل تحلیل پوششی داده‌ها بر اساس حروف اول نام ارائه‌دهندگان آن CCR نامیده شد.
مدل 1-1
خروجی محور ورودی محور
رابطه 1-1
vi: وزن ورودی iام ur: وزن خروجی rام
xij: مقدار ورودی iام واحد jام yrj: مقدار خروجی rام واحد jام
ej: کارایی واحد jام
(مهرگان, 1391) (مؤمنی, 1392)
در این مطالعه پس از ارائه مدلی جهت بدست آوردن وزن‌های مشترک و حل آن، کارایی هر یک از کشورهای منتخب از طریق رابطه 1-2 محاسبه می­گردد.

رابطه 1-2
که در آن vi*، وزن‌های مشخصه ورودی و vij، وزن ورودی iام کشور jام ( DMUj ) و eکارایی کشور jام ( DMUj ) می‌باشد و ur*، وزن‌های مشخصه خروجی و urj، وزن خروجی rام کشور jام ( DMUj ) و eکارایی کشور jام ( DMUj ) می‌باشد.
6-1- موانع و محدودیت‌های تحقیق
از جمله موانع و محدودیت­های تحقیق، کمبود منابع و تحقیقات انجام شده در این زمینه می‌باشد.
7-1- چارچوب کلان نظری تحقیق
در این تحقیق، ابتدا تلاش شده است تا از طریق بررسی موضوع و مطالعات و پژوهش‌های پیشین در زمینه تحلیل پوششی داده‌ها با وزن‌های مشترک، روشی مناسب برای ارزیابی عملکرد واحدهای تصمیم‌گیری ارائه گردد؛ سپس با بهره گرفتن از مدل‌های ارائه شده، اقدام به ارزیابی عملکرد کشورهای مورد نظر و رتبه‌بندی آنها کرده و راهکارهایی برای نوآورتر شدن جمهوری اسلامی ایران ارائه می­گردد در نهایت با تجزیه و تحلیل نتایج حاصل به سؤالات مورد نظر تحقیق پاسخ خواهیم داد.
8-1- نقشه راه
مطالعات کتابخانه ای مربوط به شناخت مبانی نظری
مطالعه گزارش شاخص جهانی نوآوری 2014 (GII 2014) جهت استخراج داده ­ها و اطلاعات لازم
مرور ادبیات در ارتباط با تحلیل پوششی داده ­ها و وزنهای مشترک
جایگذاری داده ­ها و اطلاعات بدست آمده در مدل ارائه شده و حل مدل و محاسبه وزنهای مشترک
ارائه مدل برای بدست آوردن وزن­های مشترک
بدست آوردن کارایی واحد های تصمیم گیری با بهره گرفتن از وزن­های مشترک
رتبه بندی کشورها ها بر اساس میزان کارایی بدست آمده
تعیین کشورهای ناکارا (کشورهایی که زیر منحنی کارایی قرار می­گیرند)
تعیین رتبه کشور ایران و ارائه راهکارهایی برای نوآورتر شدن ایران
شکل 1-1- نقشه راه
9-1- شرح واژه‌ها و اصطلاحات تحقیق
ارزیابی عملکرد: ارزيابي عملكرد و بطور کلی‌تر مديريت عملكرد فرايندي است كه از طريق آن مي­توان اطلاعات مفيد و سودمندي در خصوص چگونگي انجام مؤثر كارها براي تقويت رفتارهاي مثبت و حذف رفتارهاي نامناسب و غير ضروري بدست آورد. ارزيابي عملكرد علاوه بر فراهم كردن بازخورد اطلاعاتي ، كاركردهاي مهم ديگري دارد كه يكي از آنها تعيين نيازهاي آموزشي و توسعه منابع انساني است (الماسی، 1374).
تحلیل پوششی داده‌ها: تحلیل پوششی داده‌ها (DEA) روشی مبتنی بر برنامه­ ریزی ریاضی است و ابتدا آنرا چارنز و همکاران وی در سال 1978 ارائه نمودند. این ‌روش برای ارزیابی کارایی نسبی واحدهای تصمیم‌گیرنده، که وظایف یکسانی انجام می‌دهند، بکار می­رود (مؤمنی، 1392).
کارایی: کارایی بیانگر میزان بهره­وری یک سازمان از منابع خود در عرصه تولید نسبت به بهترین عملکرد در مقطعی از زمان است. محاسبه کارایی با توجه به مقدار خروجی مورد انتظار یا استاندارد با بهره گرفتن از نسب زیر (رابطه 1-3) تعریف می­ شود:
رابطه 1-3
= کارایی
گاه کارایی را با میزان بکارگیری منابع جهت دستیابی به اهداف توسط سازمان و با رابطه 1-4 نشان می‌دهند:
رابطه 1-4
=کارایی
با تعریف فوق (رابطه 1-4)، کارایی صرفاً مقایسه‌ای است بین منابع مورد انتظاری که برای رسیدن به مقاصد و فعالیت خاص باید مصرف شود و منابع مصرف شده. بنابراین کارایی، میزان مصرف منابع برای تولید مقدار معینی محصول است.


فرم در حال بارگذاری ...

« دانلود منابع دانشگاهی : راهنمای نگارش مقاله در رابطه با بررسی سطح ... - منابع مورد نیاز برای پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشینپژوهش های کارشناسی ارشد درباره بررسی رابطه … – منابع مورد نیاز برای مقاله و پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین »
 
مداحی های محرم